Bingöl'de Hafizligi Tamamlayan 89 Ögrenci Için Icazet Merasimi Düzenlendi

Bingöl’de Il Müftülügü’ne bagli Kur’an kurslarinda hafizlik egitimlerini tamamlayan 37’si erkek, 57’si kiz olmak üzere 89 ögrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Bingöl'de Hafizligi Tamamlayan 89 Ögrenci Için Icazet Merasimi Düzenlendi
Il Müftülügü’ne bagli Kur’an kurslarinda hafizligini tamamlayan ögrenciler için icazet merasimi düzenlendi.

Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezi’nde düzenlenen hafizlik icazet merasimi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Ardindan Kur-an’i Kerim tilaveti okundu. Merasim, sinevizyon gösterimi, yapilan

dualar ve Vali Kadir Ekinci’nin hafiz ögrencilere hediyelerini vermesinin ardindan sona erdi.

Vali Ekinci yaptigi konusmada, “Ilimiz genelindeki Kur’an kurslarinda yetisen 89 kardesimiz daha bugün hafizlik kervanina katiliyor. Öncelikle kendilerini tebrik

ediyor, vahyin son halkasi olan Kur’an-i Kerim’e ömür boyu hizmet etmelerini yüce Mevladan niyaz ediyorum. Hafizlarimizin yetismesinde emegi geçenleri ayri ayri tebrik ediyorum. Allah sizlerden razi olsun. Yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim, nazil olmaya basladigi andan itibaren önce Peygamber Efendimizin, ardindan sahabenin,

sonrasinda ise kusaktan kusaga hafizlarin gönlüne naksedilmis, hafizalarda saklanmis ve korunmus olarak günümüze intikal etmistir" dedi.

Zorlu bir sürecin ardindan icazet aldiklari için çok mutlu olduklarini ifade eden Meral Çiçek, “Bugün burada icazetimizi almak için toplandik. Elhamdülillah almakta nasip oldu. Zorlu bir süreçti ama çok sükür ki basardik. Sürecin basindan sonuna kadar yanimizda olup bizlere destek veren ailelerimiz ve hocalarima çok tesekkür

ediyorum. Çok güzel bir gün oldu ve emegi geçen herkese sükranlarimizi sunuyorum. Rabbim isteyen herkese nasip eder insallah” seklinde konustu.

Hafiz oldugu için çok mutlu oldugunu ifade eden Muhammed Emin Coskun ise, “Kur’an kursunda egitimimi tamamladim. 2 yillik zorlu bir sürecin ardindan elhamdülillah hafizligimi tamamlayip bugün itibariyla icazetimizi aldik. Hafizlik kolay bir sey degil, emek ve ciddiyet isteyen bir serüvendir. Çok sükür ki bizler basardik ve bunun için çok mutluyuz” ifadelerini kullandi.

Programa Vali Kadir Ekinci, Hafizlik Egitimi Daire Baskani Ibrahim Yilmaz, Belediye Baskani Erdal Arikan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Çapak, Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, Din Isleri Yüksek Kurulu Uzmani Davut Kaya, Il Müftüsü Mustafa Topal, kurum müdürleri, hafizligini tamamlayan ögrenciler ile aileleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA