Iran, Suudi Arabistan'a Saldiracaklari Yönündeki Iddialari Yalanladi

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Nasir Kenani, Iran’in Suudi Arabistan’a saldiracagi yönünde çikan iddialari yalanlayarak, “Bu tür tarafli haberler, bazi Batili ve Siyonist çevreler tarafindan Iran aleyhine olumsuz bir hava olusturmak amaciyla yapilmaktadir” dedi.

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Nasir Kenani, Iran’in Suudi Arabistan’a saldiracagi yönünde çikan iddialara iliskin gazetecilerin sorularini yanitladi. Kenani, iddialari yalanlayarak, “Bu tür tarafli haberler, bazi Batili ve Siyonist çevreler tarafindan Iran aleyhine olumsuz bir hava olusturmak ve bölge ülkeleri ile mevcut olumlu egilimleri yok etmek amaciyla yapilmaktadir” dedi.

Kenani, “Iran Islam Cumhuriyeti, komsulariyla karsilikli saygiya dayali, uluslararasi ilke ve kurallar çerçevesinde iyi komsuluk politikasini sürdürmektedir. Bölgede istikrar ve güvenligi tesis etmeyi ve gelistirmeyi komsularla yapici bir etkilesim olarak görüyor ve bunu ciddiyetle sürdürecektir” ifadelerini kullandi.

“Harekete geçmekten çekinmeyecegiz"

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesi, Iran’in yakin zamanda Suudi Arabistan ve Kuzey Irak’a yönelik saldiri hazirliginda olabilecegini iddia etmisti. Iddialarin ardindan Suudi Arabistan Iran’in 48 saat içerisinde kendine yönelik bir saldiri hazirligi içerisinde olabilecegi konusunda ABD’yi uyarmis ve uyariya yanit olarak bölgedeki alarmin yüksek seviyeye çikarildigi belirtilmisti.

Beyaz Saray Iletisim Direktörü John Kirby ise dün yaptigi açiklamada, ABD’nin Suudi Arabistan’a yönelik tehditlerinden endise duydugunu ve gerekirse yanit vermekten çekinmeyecegini ifade etmis, "Tehdit tablosundan endise duyuyoruz ve Suudi Arabistan ile askeri ve istihbarat kanallari araciligiyla sürekli temas halindeyiz. Bölgedeki çikarlarimizi ve ortaklarimizi savunmak için harekete geçmekten çekinmeyecegiz" demisti.
Kaynak: İHA