Iklim Aktivistlerinden Protestolara Ara Verme Karari

Iklim aktivist grubu Just Stop Oil, Ingiltere Basbakanlik konutunda düzenledikleri eylemin ardindan hükümettekilerin ülkeye karsi sorumluluklarini düsünmeleri için protestolarina iki günlük ara verdiklerini açikladi.



Iklim aktivist grubu Just Stop Oil, sosyal medya hesaplarindan eylemlerine 4 Kasim’a kadar ara verdiklerini duyurdu. En son Ingiltere’nin baskenti Londra’da bulunan Westminester’daki Ingiltere Basbakanlik konutuna düzenledikleri eylemlerle gündeme gelen çevreci grup, hükümettekilerin ülkeye karsi sorumluluklarini düsünmeleri için ara verdiklerini açikladi.

Bakanlarin cuma gününe kadar yeterli bir yanit vermemesi durumunda eylemlerine devam edeceklerini aktaran grup, petrol ve gazdaki yeni gelismelerin sebep oldugu insanlik suçuyla orantili protestolar düzenleyecekleri belirtti.



Çevreci grup, daha önce kamu binalarini turuncuya boyayarak ve sanat eserlerine düzenledikleri saldirilarla gündeme gelmisti. Van Gogh’un “Ayçiçekleri” ve Johannes Vermeer’in “Inci Küpeli Kiz” tablosu da dahil olmak üzere birçok ikonik sanat eserine saldirmanin yani sira Londra’da aralarinda kamu binalarinin da bulundugu 4 binaya turuncu boyali eylem gerçeklestirmisti.

Çevreci grup, dün gerçeklestirdikleri eylemde ise Basbakanlik konutunu hedef almis, kendilerini konutun önünden geçen yola yapistirarak pankartlar açmislardi. Eylemin ardindan harekete geçen polis 10 kisiyi tutuklamisti.
Kaynak: İHA