Atakum'da Üreticiye Ceviz Fidani Destegi
Atakum Belediyesi’nin tarimi desteklemek amaciyla baslattigi “Asili Ceviz Fidani Destekleme Projesi” kapsaminda üreticilere ceviz fidanlari ulastiriliyor.

8 bin adet fidan destegi
Ceviz fidanlarinin yüzde 50 hibe ile üreticiye ulastirildigini söyleyen Baskan Deveci, “Dagitima bir süredir devam ediyoruz. Su ana kadar yaklasik 8 bin adet fidan destegimiz oldu. Fidanlari teslim ederken nasil dikilir, hangi kosullarda bakilir gibi konularda bilgilendirici brosür veriyoruz. Üreticilerimiz belediyenin ziraat mühendislerine ihtiyaçlari oldugu anda ulasabiliyor. Onlarin omzundan elimizi çekmiyoruz. Her alanda, özellikle kirsal mahallelerimizde çiftçilik yapilan mahallelerimizde ziraat mühendislerimiz, veteriner hekimlerimiz marifetiyle hem egitim veriyoruz hem de hayvan destegi, atalik tohum, fide gibi desteklerde bulunuyoruz. Bu tip desteklere ve üreticilerin egitimine katki vermeye sonuna dek devam edecegiz” dedi.
Projeden faydalanan Orhan Kahvecioglu, çok güzel bir hizmet oldugunu söyleyerek, “Köyümüzde bir arazimiz vardi onu degerlendirmek istedik. Müracaat ettik ve sag olsunlar fidanlarimizi aldik. Ilk defa dikecegiz, biraz da heyecanliyiz. Ürün aldigimizda insallah baskanimiza da hediye ederiz” dedi.
Bir diger üretici Nursel Isik ise, “Çok mutluyum. Çok sevindim. Ceviz fidanimi dikecegim, büyütecegim. Ilk defa cevizi agaci dikecegim. Belediyemize çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
