Izmir Merkezli Tefeci Operasyonunda 8 Tutuklama

Emekli vatandaslari kömür satisi bahanesiyle yüksek faizle borçlandirip 6 milyon lira haksiz kazanç elde ettigi belirlenen tefeci sebekesine yönelik gerçeklesen operasyonda gözaltina alinan 28 süpheliden 8’i çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Izmir Merkezli Tefeci Operasyonunda 8 Tutuklama


Izmir Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Müdürlügü ekiplerince, ekonomik durumu kötü olan, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit para arayisi içerisine giren geneli emekli olan 330 kisiyi kömür satisi adi altinda yüksek faizle borç para vererek borçlandirip senet imzalatan veya muvafakatname alarak maaslarinin tamamina veya bir kismina icra yoluyla kesinti koydurup maddi ve manevi magdur edip, yaklasik 6 milyon TL haksiz kazanç elde eden tefecilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 28 süpheli gözaltina alinirken, ekiplerce, sahte engelli raporu alarak kamu zararina neden olan ve doktorlarin bilgisi disinda e-imzasini kullanip usulsüz olarak ilaç yazan süphelilere ve Vergi Usul Kanuna Muhalefet ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlari çerçevesinde ise sahte fatura ve sahte belge düzenleyerek piyasaya süren sahislara da operasyon gerçeklestirildi.



Çok sayida doküman ele geçirildi

Operasyonlar çerçevesinde ekiplerce yapilan aramalarda; 15 adet borçlu ve borç miktarlarinin yazili oldugu ajanda, 15 adet magdurlar adina düzenlenmis senet, 37 adet icra ödeme/tahsil dekontu, 6 adet icra dairelerine sunulmak üzere magdurlara ait muvafakatname belgesi, 2 adet noter makbuzu,15 bin dolar, 8 bin TL, 2 adet kutu halinde sim kart, 5 adet laptop, 10 adet farkli firmalara ait kase, 65 adet irsaliye, 60 adet fatura, 2 adet baskasina ait ticaret sicil kaydi ile imza sirküsü, 1 adet tediye makbuzu, 1 adet bos envanter defteri, 1 adet Gelir Idaresi Baskanliginin Internet Vergi Dairesi kullanim bilgilerinin bulundugu evrak ve 2 adet cirolarin bulundugu çek fotokopisi ele geçirildi.

8 süpheli tutuklandi

Emniyetteki islemleri tamamlanan süphelilerden 12’si adliyeye sevk edildi. Burada hakim karsisina çikan E.A., S.Ç., V.Ç., M.Ç., O.A., I.K., Z.A. ve H.A. tutuklanirken, S.T., H.T., M.K. ve B.Ç. adli süpheliler adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA