Istanbul'daki Saldirinin Failleri Adliyeye Sevk Edildi

Istanbul’da meydana gelen bombali saldiriyla dogrudan ya da dolayli baglantili olarak yakalanan bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye bagli hücre agindaki failler, yogun güvenlik önlemleri altinda bu sabah saglik kontrolü için hastaneye sevk edildi. Süpheliler oradan da adliyeye sevk edildi. Eylemi gerçeklestiren terörist Ahlam Albashir ve diger 49 kisi bugün hakim karsisina çikacak.

Istanbul'daki Saldirinin Failleri Adliyeye Sevk Edildi
Edinilen bilgilere göre, Istanbul’un Beyoglu ilçesindeki Istiklal Caddesi’nde bölücü terör örgütü PKK/KCK’nin Suriye kolu PYD/YPG’ye bagli bir hücre tarafindan geçtigimiz Pazar aksami bombali eylem gerçeklestirilmis, menfur saldirida aralarinda çocuklarin da oldugu 6 kisi hayatini kaybederken, 81 kisi de yaralanmisti.

Teröristin itiraflariyla Suriye’de bir hücre üyesi yakalandi

Terör saldirisiyla baglantili oldugu iddiasiyla Istanbul’da gözaltina alinan 50 süphelinin Istanbul Terörle Mücadele Subesindeki sorgusu tamamlanirken, eylemde olay yerine patlayiciyi koyan Ahlam Albashir adli kadin teröristin çapraz sorguda verdigi ifadelerle Suriye’nin kuzeyindeki Azez’de dün aksam düzenlenen operasyonda ‘Hüsam, kod adli 1 süpheli daha gözaltina alindi.

Kanli saldirida bombaci kadin teröriste yardim ve yataklik yaptigi belirlenen ‘Hüsam’ kod adli PKK/YPG mensubu, Türk güvenlik ve istihbarat birimlerince kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi.

Dün aksam yakalanan ‘Hüsam’ kod adli hücre üyesiyle birlikte eylemde dogrudan ya da dolayli olarak parmagi olan 51 süpheli gözaltina alinmis oldu.

Yogun güvenlik önlemleri altinda önce hastaneye, oradan adliyeye gönderildiler

Azez’de yakalanan hücre üyesinin önümüzdeki günlerde sorusturmanin yürütüldügü Istanbul’a getirilmesi beklenirken, polisteki ifade islemleri sona eren saldirinin bir numarali faili Ahlam Albashir, bombayi kadin teröriste veren Bilal Hassan isimli firari durumdaki PKK/YPG mensubunu Istanbul’dan Edirne’ye götüren Ammar Jarkas, Albashir’i eylemden sonra Esenler’den Küçükçekmece’deki hücre evine aktaran Ahmed Jarkas ile iki teröristi olay tarihinde Esenler ilçesinden alip Beyoglu’na götüren Yasir El-Korali’nin de aralarinda bulundugu 50 kisi adliyeye sevk edildi.

Itiraf ettigi çok kritik bilgiler var

Istanbul’un en kalabalik caddelerinden Istiklal Caddesi’nde sivil hedeflere yönelik yapilan saldirinin kilit ismi Ahlam Albashar, dün 8 kisiden olusan ve Arapça bilen uzman bir ekip tarafindan sorgulanmisti.

Terörle Mücadele Subesinde çapraz sorguya alinan teröristin, Suriye’deki PKK/YPG yönetiminden verilen eylem talimatina iliskin güvenlik birimleri için kritik öneme sahip bilgiler paylastigi ögrenildi.
Kaynak: İHA