TBMM Baskani Sentop, Kapali Maras'i Ziyaret Etti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 39. kurulus yil dönümü törenlerine katilan TBMM Baskani Mustafa Sentop, törenlerin ardindan Kapali Maras bölgesini ziyaret etti.

TBMM Baskani Sentop, Kapali Maras'i Ziyaret Etti
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i temsilen Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 39. kurulus yil dönümü törenlerine katilan TBMM Baskani Mustafa Sentop, törenlerin ardindan beraberindeki parlamento heyeti ile Bilal Aga Mescidi’ni ziyaret ederek, Kapali Maras’i gezdi. Kapali Maras bölgesini ziyaretinin ardindan Lefkosa’ya gelen Sentop, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Sentop görüsmede, Türkiye’nin Kibris davasina verdigi öneme isaret ederek, meclis olarak, milli dava Kibris meselesine iliskin gelismeleri yakindan takip ettiklerini belirtti.

Sentop, Kibris Türk halkinin müktesep haklarinin, yani egemen esitliginin ve esit uluslararasi statüsünün tescil edilmesinin çözümün anahtari olacagini muhataplarina anlatmaya devam edeceklerini söyledi.



Sentop KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Töre ile görüstü

Cumhurbaskani Tatar ile görüsmesinin ardindan Sentop, KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre ile bir araya geldi. Sentop görüsmede öncelikle, kendisi ve heyetine gösterilen misafirperverlikten dolayi Töre’ye tesekkür etti. Hem sahsi, hem TBMM, hem de Cumhurbaskani Erdogan’i temsilen Lefkosa’da oldugunu söyleyen Sentop, “KKTC’nin, Türkiye’de özel bir yeri vardir” dedi.

Kibris’taki süreci anlatan Sentop, baska çare kalmayinca Türkiye’nin 74’te Baris Harekati’ni gerçeklestirdigini ifade ederek, sonrasindaki süreçte de Kibris’in ortaya koydugu tüm tezlere Türkiye’nin destek verdigini kaydetti.

KKTC’nin Türk Devletleri Teskilati’nda gözlemci statüsü elde etmesinden duyduklari memnuniyeti aktaran Sentop, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin uluslararasi alanda görünürlügünü parlamenter platformlarda sürdürülen temaslarla arttirmaya çaba sarf etmeye devam edecekleri mesajini verdi. Sentop, “Bu bir süreçtir. Ama biz nihayete erdirmek için elimizden gelen gayreti ortaya koyacagiz. Biz Parlamento olarak da Kibris Türkü’nün yanindayiz. Kibris bize göre milli bir davadir” dedi.

Sentop bu çerçevede Töre’yi, Nisan ayinda Istanbul’da gerçeklestirilecek 12’nci TÜRKPA Genel Kurul Toplantisi’na davet etti.
Kaynak: İHA