Mersin'de Okullara Rehberlik Destegi
İçel Büyüksehir Belediyesi, hayata geçirdigi yeni hizmeti ile LGS ögrencilerinin yaninda olmaya devam ediyor. Il Milli Egitim Müdürlügü ile imzaladigi protokol çerçevesinde İçel genelinde rehber ögretmeni olmayan okullara rehberlik ögretmeni destegi verecek olan Büyüksehir Belediyesi, ögrencilerin sinava daha donanimli girmesini saglayacak.

Protokol imzalandiktan sonra rehber ögretmenlerle bir araya gelerek, rehber ögretmeni olmayan okullari listelediklerini ve seminer çalismalari için start verdilerini aktaran Karakus, bu projenin tüm ilçelerde, rehber ögretmeni olmayan okullarda devam edecegini belirterek, “Buradaki amacimiz, ögrenci ve velilerimize rehberlik hizmetini, seminerlerini sunabilmek ve bu sayede egitimde firsat esitligini olusturmak” diye konustu.
Büyüksehir Belediyesi Egitim Hizmetlerinde rehber ögretmen olarak görev yapan Yaren Kirat, proje çerçevesinde gerçeklestirdikleri ilk tanitim seminerini anlatarak, “Bu projede rehberlik hizmeti alamayan okullara erisiyoruz ve ögrencilerimize rehberlik hizmeti sunuyoruz. Özellikle 8. siniflara yönelik LGS tanitimi ve motivasyon sunumu gerçeklestiriyoruz. Bu egitimi almak onlarin da hakki” seklinde konustu.
8. sinifa giden Mehmet Eren Yigiter, verilen rehberlik hizmetini “LGS ile ilgili yeni bilgiler ögrendik. Kaç soru, kaç dakika oldugunu ögrendik” dedi.
