Biçak Darbeleriyle Yaralanan Kadinin Davasinda Reddi Heyet Talebi Reddedildi

Izmir’de birlikte yasadigi kadini biçakla yaraladigi öne sürülen sanigin yargilandigi davada, müsteki avukatlarinin reddi heyet talebi üst mahkemece reddedildi.

Biçak Darbeleriyle Yaralanan Kadinin Davasinda Reddi Heyet Talebi Reddedildi
Izmir’in Buca ilçesine bagli Çamlik Mahallesi’nde 30 Agustos 2021’de biçakla vücudunun çesitli yerlerinden yaralanan Aysel Perkgün, Saglik Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Gögüs Hastaliklari ve Cerrahisi Egitim Arastirma Hastanesine kaldirildi. Perkgün’ün birlikte yasadigi Feyzo Duran ise gözaltina alindi. Ilk ifadesinde kendi kendini yaraladigini söyleyen Aysel Perkgün, tedavi sürecinde ifade degistirerek, kendisini yaralayanin birlikte yasadigi Feyzo Duran oldugunu iddia etti. Sorusturma çerçevesinde tutuklanan Feyzo Duran hakkinda "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan dava açildi.

Izmir 1. Agir Ceza Mahkemesinde bugün görülen durusmaya tutuklu sanik Feyzo Duran, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Müsteki Aysel Perkgün, taraf avukatlari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati da salonda hazir bulundu. Mahkeme baskani, müsteki Aysel Perkgün’ün avukatinin önceki durusmadaki reddi heyet talebinin üst mahkemece reddedildigini ve davanin görülmesine devam edilecegini bildirdi. Mahkeme baskani ayrica, "kullanmak için uyusturucu madde bulundurmak" suçundan yürütülen sorusturmada Aysel Perkgün hakkinda Adli Tip Kurumunun "kaninda uyusturucu izine rastlanmadi" seklinde rapor verdigine ve sorusturmadan "takipsizlik" aldigina dair evrakin mahkemeye ulastigini söyledi.



Mahkeme heyeti, sanigin tahliye talebini reddederek, eksiklerin tamamlanmasi için durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA