Pakistan'dan Türkiye'ye Taziye Mesaji

Pakistan Basbakani Sahbaz Serif ve çok sayida siyasetçi, Istanbul’da meydana gelen patlama sonrasi Türkiye’ye taziyelerini iletti.



Istanbul’da meydana gelen patlamanin ardindan Pakistan, Türkiye’ye taziyelerini iletti. Pakistan Basbakani Sahbaz Serif yaptigi açiklamada, "Pakistan hükümeti ve halki, hayatlarini kaybeden kardes Türkiye halkina en derin taziyelerini iletiyor ve yaralilarin bir an önce iyilesmesi için dua ediyor" dedi.

Pakistan Disisleri Bakani Bilawal Butto Zerdari ise, söz konusu patlama nedeniyle “derin üzüntü duydugunu" ve Pakistan’in Türk halkiyla "tam dayanisma" içinde oldugunu aktardi.

Pakistan’in eski Cumhurbaskani Asif Ali Zerdari, "Dünya terörizmi ve asiriciligi sona erdirmek için pratik önlemler almali" ifadelerini kullanarak, masum insanlara saldirmanin "affedilemez" oldugunu vurguladi. Pakistan’in eski Basbakani Imran Khan ise yayinladigi video mesajinda, patlamadan duydugu üzüntüyü dile getirerek, yaralilara acil sifa diledi.

Istanbul Taksim’de bulunan Istiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama ilk belirlemelere göre 6 kisi hayatini kaybetmis, 53 kisi de yaralanmisti.
Kaynak: İHA