Erzurum'da 'Çök-Kapan-Tutun' Tatbikati

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) öncülügünde ülke genelinde ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde es zamanli Deprem Ani “Çök-Kapan-Tutun” tatbikati yapildi.

Erzurum'da 'Çök-Kapan-Tutun' Tatbikati
Düzce’de 1999 yilinda meydana gelen 7.2 büyüklügündeki depremin 23’üncü yil dönümü nedeniyle düzenlenen tatbikatin Erzurum’daki ayagi Kazim Karabekir Kiz Ögrenci Yurdu’nda gerçeklestirildi.

Erzurum Valisi Okay Memis, protokol ve ögrenciler, hayat kurtaran çök, kapan, tutun hareketini yapti.

Tatbikat öncesi, ögrenci yurtlarinda görevli yönetici, personel ve ögrenciler, afet ve acil durum olaylarina karsi yapmalari gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Tatbikatin ardindan Havuzbasi Kent Meydani’nda Düzce Depremi’nde hayatini kaybedenler anilarak, dua edildi.
Kaynak: İHA