Seçer Açiklamasi 'Mersin Narenciyenin Baskentidir'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel’i festivaller kenti yapmak istediklerini belirterek, "’İçel narenciyenin baskenti’ diyebiliriz. O derece önemli, kentin hem ekonomisine hem de istihdamina çok önemli katki sagliyor” dedi.

Seçer Açiklamasi 'Mersin Narenciyenin Baskentidir'
Seçer, Kültür Park içerisinde Babil Kavsagindan Galatasaray Meydanina kadar kurulan stantlarda, yöresel lezzetlerin yer aldigi ve narenciye ürünleriyle süslenen figürlerin sergilendigi İçel Uluslararasi Narenciye Festivali alanini gezerek, vatandaslarla bir araya geldi. Alandaki inceleme ve vatandaslarla sohbet esnasinda Baskan Seçer, yerel ve ulusal televizyon kanallarina festivalin önemine dair açiklamalarda bulundu. Baskan Seçer, festivallerin sosyolojik yapisi itibariyle de İçel için çok önem tasidigini söyledi.



“Festivaller bir kent için önemli firsatlar sunuyor”

Kentlerin tanitimini ulusal ve uluslararasi düzeyde yapmak için festivallerin önemli firsatlar sundugunu kaydeden Baskan Seçer, İçel’i festivaller kenti yapmak istediklerini ve bunun için de çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Narenciye Festivalinin de bunlardan birisi oldugunu vurgulayan Seçer, “’İçel narenciyenin baskenti’ diyebiliriz. O derece önemli, kentin hem ekonomisine hem de istihdamina çok önemli katki sagliyor” diye konustu.



“Türkiye’mize ne kadar katki sagliyorsak o kadar mutlu oluyoruz”

Festivallerin insanlari bir araya getirme ve kaynastirma özelliginden de söz eden Baskan Seçer, İçel’in göçlerle büyümüs ve Türkiye’nin özeti bir kent oldugunu vurguladi. Seçer, “Bu sosyolojik özelliginden dolayi da ben festivalleri önemsiyorum. Geçen hafta Tarsus’ta 1. Uluslararasi Tarsus Festivali’ni yaptik. Bu festivalleri artirarak devam ettirecegiz. İçel’de her sey çok daha güzel olacak. Bunun da Türkiye’ye yansimasini istiyoruz. Biz burada Türkiye’mize ne kadar katki yapabilirsek o kadar mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandi.

“Projelerimizden olumlu sonuç almak bizi mutlu ediyor”

İçel Büyüksehir Belediyesi olarak tarimsal faaliyetlerde sunduklari hizmetler ve hayata geçirdikleri projeler hakkinda da bilgi veren Seçer, “Bizim hedef kitlemiz küçük çiftçiler, aile isletmeleri ve kadinlar. Küçük üreticilerimize, özellikle kadin üreticilerimize yönelik dogduklari yerde doysunlar, kalsinlar diye ve evdeki gizli is gücünü açiga çikarmak için yaptigimiz çok önemli, çok degerli projelerimiz var. Hayvancilik projeleri, bitkisel üretime ve onlarin el emeklerine yönelik birçok projemiz var ve bunlarin da olumlu sonucunu aliyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA