Trakya'da Tarlaya Yazilan '10 Kasim Atam Izindeyiz' Yazisi Havadan Görüntülendi

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84’üncü yilinda tüm yurtta oldugu gibi Kirklareli, Edirne ve Tekirdag’da da düzenlenen törenlerle anildi. Kirklareli’nde tarlaya yazilan “10 Kasim Atam Izindeyiz” yazisi havadan görüntülendi.

Trakya'da Tarlaya Yazilan '10 Kasim Atam Izindeyiz' Yazisi Havadan Görüntülendi
Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yili sebebiyle Kirklareli, Edirne ve Tekirdag’da anma törenleri düzenlendi.

Trakya bölgesindeki illerde Atatürk heykelinin önünde düzenlenen törenlerde anitlara çelenk birakilarak, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. 10 Kasim Mustafa Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde, saatler 09.05’i gösterdiginde sirenlerin çalmasi ile trafik akisi dururken, tören alaninda ve sokak aralarinda bulunan vatandaslar saygi durusunda bulundu. Siren seslerinin sona ermesiyle anitin önündeki programlar sona erdi. Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programlari daha sonra çesitli etkinliklerle devam etti.

Traktörle tarlaya yazilan yazi havadan görüntülendi

10 Kasim Atatürk’ü anma günü nedeniyle, Kirklareli Lüleburgaz Evrensekiz kasabasinda yasayan 46 yasindaki fotograf sanatçisi Burak Tunçkol, tarlaya Atatürk sevgisini yazdi. 23 dönümlük tarlaya saatler süren çalisma sonunda traktör yardimi ile “10 Kasim Atam Izindeyiz” yazdi. Hem çiftçilik hem de fotograf sanatçisi olan Tunçkol yaninda getirdigi dron ile tarlaya yazdigi yaziyi görüntüledi.

Burak Tunçkol, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84, ölüm yildönümü nedeniyle tarlaya ‘10 Kasim Atam Izindeyiz’ yazdik. Çünkü Atatürk sevgisi hiçbir seye degisilmez, cephelerde savasmis ve bize bu vatani birakmis bir devlet adamini aniyoruz. Biz rahatça bu ülkede yasiyorsak Atatürk’ün sayesindedir. Atatürk ve silah arkadaslarini minnet ile aniyorum, hepsinin mekanlari cennet olsun. Tarlaya bu yaziyi yazdik ama bu sevgimizi göstermeye yetmiyor. Bu yazimizi yazmak 2-3 saatimi aldi” diye konustu.

Kaynak: İHA