Sehit Kardesinin Bavulunu 10 Yil Sonra Açti

Sehit olduktan sonra gönderilen kardesinin bavulunu 10 yil sonra açan sehit abisi kardesinin son giydigi cekete sarilarak duygu dolu anlar yasadi.

Sehit Kardesinin Bavulunu 10 Yil Sonra Açti
Bayburtlu sehit Idris Karakasoglu’nun abisi Nadir Karakasoglu Aksar köyünde bulunan evindeki kardesinin odasini bayraklarla ve fotograflarla donatti. Kardesine olan özlemini odasindaki fotograflarina bakarak bir nebze olsun dindirmeye çalisan sehit abisi, kardesinin mezarina gözü gibi bakarak mezar temizligini, bayrak degisimini aksatmadan yerine getiriyor. Kardesinin sehit olduktan sonra gönderilen esyalarini üzüldükleri için hiçbir zaman açamadiklarini, gelen esyalari açmadan kardesinin odasindaki yatagin altina koyduklarini ifade eden sehit abisi, "Bu yatagin altindaki elbiselerin hepsi kardesime ait. Su ana kadar biz açamadik, cesaret edemedik ilk kez sizlerin huzurunda, açiyorum" dedi.

Kardesini askere ugurlarken üzerinde bulunan ceketi bavuldan çikaran sehit agabeyi, uzun uzun cekete sarilarak kokladi. Gözyasi dökmemek için kendini zor tutan Karakasoglu, "Hala kardesimin kokusu ceketin üzerinde" diyerek duygu dolu anlar yasadi.

Yetkilere seslendi, kardesinin adinin yasatilmasini istedi, son sözleri de vatan sag olsun oldu

Kardesinin 2012 yilinda Bingöl ili Kardesler köyü bölgesinde piyade er olarak vatani görevini yaptigi sirada bölücü terör örgütü tarafindan düzenlenen saldiri sonucunda sehit oldugunu bildiren Karakasoglu, kardesinin isminin hiçbir sokakta, caddede, okulda, parkta yer almadigini vurguladi. Karakasoglu yetkililere seslenerek, kardesinin adinin herhangi bir okula, sokaga, caddeye verilerek yasatilmasi ricasinda bulundu. "Kardesimin acisi hala bizlerle beraber, hala yasiyoruz dün yasamisiz gibi hiç bitmiyor, tükenmiyor" diyerek konusan Karakasoglu, "Ben kardes olarak bir aci çekiyorum ama ailem, annem hala kardesimin mezarina bakarak gözyasi döküyorlar. Yine biz vatan sag olsun diyoruz, her zaman ayni aciyi yasasak da vatanimiz sag olsun diyoruz. Benim devletimizden, yetkililerden ufacik naçizane bir istegim var. Kardesimin ismi ne bir sokakta, ne bir caddede ne de herhangi bir okulda yer aliyor. Kardesimin isminin yasatilmasi için bir okula, bir caddeye, sokaga isminin verilmesini devletimizden rica ediyorum. Bu durum bizi mutlu eder en azindan gördügümüzde gurur duyariz. Bunu yaparlarsa çok mutlu olacagimizdan eminim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA