6 Sene Geçti Ama Acisi Dün Gibi Taze

Mardin’in Derik ilçesindeki terör saldirisinda görevi basinda sehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün annesi Fatma Safitürk, "6 sene geçti ama benim aglamadigim bir gün bile olmadi” dedi.

6 Sene Geçti Ama Acisi Dün Gibi Taze
2015 yilinda Mardin’in Derik ilçesine Kaymakam olarak atanan ve teröristler tarafindan makamina yerlestirilen el yapimi patlayicinin 10 Kasim 2016’da patlatilmasi neticesinde sehit düsen Muhammet Fatih Safitürk için duyulan aci, aradan geçen yillara ragmen hiç dinmedi. Sehidin adi Türkiye’nin dört bir yaninda kütüphane, bulvar, sokak, konak, ögrenci yurdu ve okullarda yasatilip, adina turnuvalar ile festivaller düzenlendi.



"6 sene geçti ama benim aglamadigim bir gün bile olmadi"

Muhammet Fatih Safitürk’ün babasi Asim Safitürk, 13 Eylül günü cami çikisi sonrasinda evinde rahatsizlanarak hayatini kaybetti. Oglunu kaybetmenin acisini bogazi dügümlenerek anlatan sehit kaymakam annesi, kocasini kaybetmenin de üzüntüsünü yasiyor.

Gözyaslarina hakim olamayan anne Safitürk, "Çocugumuz bizi çok yakti. Hakkini aramadilar ama biz de Mevla’min mahkemesine biraktik. Çok üzüntülüyüz ve daha o üzüntümüz bitmeden bir yenisi daha eklendi. 6 sene geçti ama benim aglamadigim bir gün bile olmadi. Ama tabi esim de onun üzerine geldi. Onu da hiç beklemiyorduk, aniden oldu, üzüntülüyüz. Allah razi olsun devletimiz takip ediyor, memnun oluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA