Vali Canbolat'tan Bursa'daki Fabrika Yangini Hakkinda Açiklama

Bursa’nin Nilüfer ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasinda çikan yangin, kontrol altina alinmaya çalisiliyor. Olay yerine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat yanginla ilgili açiklamalarda bulundu.

Bursa’nin merkez Nilüfer ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde bir tekstil fabrikasinda yangin çikti. Yangin bölgesine gelen Vali Yakup Canbolat ve Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ilgililerden bilgi aldi. Fabrika yakininda bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yatili yurdunda kalan 85 ögrenci tedbir amaçli tahliye edildi. Il Milli Egitim Müdürü Serkan Gür’ün de olay yerine gelerek çalismalara nezaret ettigi ögrenildi.

Vali Canbolat, yanginin baslamasinin hemen ardindan alevlerin kontrol altina alindigini ancak alevlerin büyümesiyle fabrikanin tamamini yanginin sardigini ifade etti.

Canbolat, "Büyüksehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin, AFAD, Orman Bölge Müdürlügü ve emniyetin tüm imkanlarini buraya seferber ettik, TOMA’lar dahil. Çevre illerden de takviye ekipler istedik. Müdahale yapiliyor. Insallah kisa zamanda kontrol altina alacagimizi düsünmekteyiz. Fabrikanin tamami yandi. Fabrika sahiplerinin ifadesi, içeride herhangi bir kisinin kalmadigi, bütün çalisanlarin tahliye edildigine dair bize bilgi verdiler. Burada su anki amacimiz, çevre fabrikalara yayilmamasi konusunda gayret sarf edip yangini kontrol altina alip söndürmek istiyoruz" dedi.

Vali Canbolat, ögrencilerin tahliyesiyle ilgili de, "Orada herhangi bir olumsuzluk yok ama bir olumsuzluk yasanabilir endisesiyle tüm ögrencilerimizi oradan baska pansiyonlarimiza tahliye ettik. Tamamini saglikli sekilde tahliye ettik. Ögrencilerimizde bir problem yok" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA