Kus Oteli'ndeki Flamingo Sayisi Bin 250'Ye Ulasti.

Yalova’nin Altinova ilçesinde bulunan ve "Kus Oteli" olarak da adlandirilan Hersek Lagünü’nde yilin 12 ayi gözlemlenen flamingo sayisi mevsim itibariyle bin 250’ye ulasti.

Kus Oteli'ndeki Flamingo Sayisi Bin 250'Ye Ulasti.
Türkiye’nin önemli sulak alanlarindan birisi olan Hersek Lagününde flamingo sayisi yilin en yüksek düzeylerinden birine ulasti. Hersek Lagünündeki popülasyon ilgili bilge veren Altinova Belediyesi Kus Gözlemcisi Fatih Bülbül, dünyada 6 türü bulunan flamingo familyasinin, ülkemizde üreyen ve kis göçmeni olarak bulunan türünün "Phoenicopterus roseust oldugunu anlatti.

Flamingolarin Anadolu’da ‘alli turna’ olarak da bilindigini ifade eden Fatih Bülbül, “Hersek Lagününde tüm yil boyu görülmekle birlikte, kis göçmeni oldugundan eylül-mart aylari arasinda sayilari daha da artarak binleri geçmektedir. Ekim ayi boyunca binin üzerinde olan flamingo sayisi ile Hersek Lagünü, ülkemizdeki sulak alanlarin basinda gelmektedir. Yapilan son sayimda bin 250 flamingo alanda gözlenip kayitlara geçirilmistir" diye konustu.

Doga severlere davet

Bülbül, kuslarin beslenmesi, barinmasi ve üremesi açisindan Hersek Lagünü’nün oldukça dogal zenginliklere sahip oldugu belirterek, "Alanin yaklasik yüzde 70’ni kaplayan sucul dip bitkisi sahil ördekotu lagünün degerine deger katmaktadir. Bu günlerde flamingolarla birlikte diger su kuslarindan olan ördekler, kugular, balikçillar, kiyi kuslari, bataganlar, yirticilar, ‘kefal avcisi’ balik kartallari alanda yerlerini almis durumdalar. Bu güzellikleri görmeleri için tüm dogaseverleri alanimizdaki doga merkezlerine, kus gözlem kulemize bekliyoruz" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA