Insaat Sektörü Arap Yatirimcilarla Fuarda Bulusacak

Türk ve Arap sirketlerini bir araya getiren ve Istanbul’da düzenlenecek olan Fuara 29 ülkeden yüzlerce firma ve binlerce is adami katilacak. Arap yatirimcilarin yogun ilgi gösterdigi fuarda Türk firmalarinin markalasmasi hedefleniyor.

Türk ve Arap sirketlerini bir araya getiren Turabexpo, yapi malzemeleri ve gayrimenkul alanindaki organizasyonlarini sürdürüyor. Bu yil düzenlenecek olan 8. Türk - Arap Yapi - Insaat Malzemeleri ve Teknolojileri, Iç Mimari, Mobilya Fuari 5. Türk - Arap Gayrimenkul, Proje, Yatirim ve Finansman Fuari 23 - 24 Kasim’da Pullman Istanbul Airport ve Convention Center’da gerçeklesecek. 29 Ülkeden yüzlerce firma ve binlerce is adaminin katilacagi fuarda Türk firmalarinin markalasmasi hedefleniyor.

Fuarin düzenlenmesi için önemli bir çalisma gerçeklestirdiklerini, bu fuarin insaat ve gayrimenkul sektörüne önemli katkilari olacagina dikkat çeken Türk ve Arap Ülkeleri Isbirligi Dernegi (TÜRAP) Genel Baskani Sabuhi Attar, Türk firmalarinin ürünlerini aracisiz sekilde Arap isadamlariyla bulusturmasinin önemine vurgu yapti.

Enerji krizi Türkiye için bir firsat

Avrupa’daki enerji krizini Türkiye için firsata çevirmeye çalisacaklarini ifade eden TÜRAP Genel Baskani Sabuhi Attar, “Arap ve Türki ülkelerden toplam 29 ülke misafirimiz olacak. Bin 500’ün üzerinde de is adaminin katilimi saglanacak. Türk firmalarinin ürünlerini satacagiz. Bizim amacimiz Türkiye’nin ihracatini en iyi sekilde arttirmak. Türkiye firsatlar ülkesi ama bu sene daha büyük bir firsat, çünkü Avrupa’da yasanan enerji ve üretim sikintilari oldugu için firmalarin ya kapasitesi düstü ya da üretimini yapamiyor. Bu da Türkiye için büyük bir firsat. Çogu ürünlerimiz fason olarak Avrupa’ya gidiyor ve oradan Arap-Afrika ülkelerine satiliyor. Arap is adamlariyla temas ve is birligi halinde olup satislarimizi daha güzel yapalim diye bu çalismalari gerçeklestiriyoruz. Arap ülkelerinden Türkiye’ye karsi bir akin var ve büyük satislar bekliyoruz. Daha fazla mal alinmasi için de büyük tesvikler ve çalismalar yapiyoruz. Arap firmalari Türkiye’den bir konteyner mal aldigi zaman, dernek olarak hukuki anlamda ve ulasim konusunda destek olup firmalari misafir ediyoruz” dedi.



Hedef 100 Milyar Dolar

Arap firmalarinin ekonomik ve kaliteli ürünle ulasmasi için avantajli bir fuar olacagina dikkat çeken Attar, “Italya’dan ya da baska bir yerden alacagin ürünü burada üçte bir fiyatina aliyorsunuz. Bu yil Arap ülkelerine 50 milyar dolar ihracatimiz oldu. Gelecek seneki ümidimiz 100 milyar dolara yükseltmek. Bu pazardan eminim, Türkiye’ye çok büyük bir teveccüh var. Bunu daha da büyütecegiz, Türkiye’de ekonominin iyi dereceye ulasacagina eminim çünkü Türkiye firsatlar ülkesi, Arap is adamlarimiz da faydalanabilir” seklinde konustu.



Türk firmalari markalasacak

Türk firmalarinin ürünlerini Avrupa’ya fason olarak sattigini ancak bu fuarda kendi isimleriyle satis yapacaklarini ifade eden Attar, firmalarin markalasmasina da bir katki saglanacagini belirten Attar, “Kendi markamizi Arap ve Türki cumhuriyetlere satacagiz. Bu avantaj bizi iyi birer marka yaparsa, fiyat ve kalite olarak daha fazla ihracat yapma imkani da saglanmis olacak. Türkiye’de binin üzerinde çok genis ve zengin bir çesidimiz var. Seramik, elektronik, elektrik malzemeleri, boyasi, tuglasi, demiri, ahsap malzemeleri, mutfagindan kapisina kadar üretimi olan çok zengin, büyük ve etkili bir sektör. Arap ülkelerinin de çok fazla malzeme ihtiyaci var. Zaten buralardan temin ediyorlar. Biz bu sektörü ne kadar iyi bir marka haline getirsek, bizim aracilara ihtiyacimiz olmayacak. Arap-Türki cumhuriyetlere kendi markamizla direkt satis yapacagiz. A’dan Z’ye akliniza gelen, çivisinden mobilyasina ve dekorasyonuna kadar tüm insaat malzemeleri bu fuarda mevcut olacak” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA