Hasan Ve Seyma'nin Katil Zanlisi Belediye Güvenlik Görevlilerine Müebbet Istemi

Kirsehir’de iki genci öldürerek Kizilirmak’a attiklari iddiasiyla yargilanan belediyede görevlisi 2 sanik hakkinda, "kasten öldürme" suçundan 2’ser kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasini öngören dava açildi.

Hasan Ve Seyma'nin Katil Zanlisi Belediye Güvenlik Görevlilerine Müebbet Istemi


Olay, Kirsehir’de 25 Mart 2022’de yasandi. Hasan Aydogan (21) ve Seyma Demir’den (18) haber alamayan ailesi polise giderek kayip ihbarinda bulundu. Emniyet ekiplerinin çalismalari sonucu otomobil, Bagbasi Mahallesi Agbayir mevkiinde ormanlik bir alanda terkedilmis halde bulundu. Araçta sahislara ait cep telefonlari, montlar ve Seyma Demir’e ait kisisel esyalarinin oldugu çanta ele geçirildi. Ekiplerce merkeze bagli Kortullu köyünde yapilan aramalarda Kizilirmak kenarinda Seyma Demir’in cansiz bedeni olaydan 3 gün sonra kiyiya vurmus halde bulundu. Hasan Aydogan’in cesedi ise kiz arkadasiyla birlikte öldürüldükten 77 gün sonra Kizilirmak’ta bulundu.

Olayla ilgili olarak Kirsehir Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olan S.E. ve S.A. gözaltina alindiktan sonra sevk edildikleri adli merciler tarafindan tutuklanarak Kirsehir E Tipi cezaevine gönderildi. Kirsehir Cumhuriyet Bassavciliginca tutuklu saniklar S.E. (35) ve S.A. (32) hakkinda hazirlanan iddianame, Kirsehir Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi. Alinan ifadeler ve güvenlik kamerasi görüntülerinden kendilerini polis olarak tanitan Kirsehir Belediyesinde güvenlik görevlisi olarak görev yapan S.E. ve S.A. tarafindan elleri kelepçeli halde baska bir araca bindirilerek Kortulu köyüne götürüldügünün anlasildigi belirtildi.
Kaynak: İHA