Filipinler Nalgae Tayfunu'nun Yaralarini Sarmaya Çalisiyor

Filipinler’de etki gösteren Nalgae Tayfunu nedeniyle yasamini yitirenlerin sayisi 132’ye ulasti.

Filipinler Nalgae Tayfunu'nun Yaralarini Sarmaya Çalisiyor
Filipinler’in güney kesimlerinde Cuma günü itibariyle etki gösteren ve siddetli yagislar ile rüzgarlara neden olan Nalgae Tayfunu’nunda bilanço agirlasiyor. Halkin, felaketin yaralarini sarmaya çalistigi günlerde, Filipinler Sivil Savunma Ofisi’nden yapilan açiklamada, sel ve toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisinin 132’ye yükseldigi bildirildi.

Ölümlerin 59’unun Müslüman nüfusun çogunlugu olusturdugu Bangsamoro Özerk Bölgesi’nde kayda geçtigi açiklanirken, diger can kayiplari ise Luzon Adasi’ndaki dokuz bölgeden ve güney Filipinler’deki Mindanao Adasi’ndaki farkli kesimlerden bildirildi.

Zarar büyük

Filipinler Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi ise (NDRRMC) toplam 741 bin 777 haneden 2 milyon 418 bin 249 kisinin felaketten etkilendigini duyururken, 422 yol ve 101 köprünün kismen veya tamamen zarar gördügü açiklandi.

Öte yandan, 294 sehir ve idari bölgede elektrik, 17 sehir ve idari bölgede ise su kesintilerinin meydana geldigi ifade edildi. Tayfun nedeniyle 412 iç ve 59 dis hatlar uçusunun da iptal edildigi belirtildi. Nalgae Tayfunu’nda en az 101 kisi yaralanmis, 33 kisinin ise kayip olarak kayitlara geçtigi kamuoyuna yansimisti.
Kaynak: İHA