Bakan Kurum'dan, 'Ilk Evim' Projesine Yapilan Basvuru Sayisiyla Ilgili Açiklama

“Ilk Evim” projesinin basvuru asamasinin tamamlanmasini ardindan açiklama yapan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Ilk Evim’ projemize milletimiz güvendi, inandi; 1,5 ayda 8 milyon vatandasimiz basvurdu, geçerli basvuru sayisi 5 milyon 135 bin 324’e ulasti” dedi.

Bakan Kurum'dan, 'Ilk Evim' Projesine Yapilan Basvuru Sayisiyla Ilgili Açiklama
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 13 Eylül’de açikladigi Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine basvurularin 31 Ekim itibariyla sona erdigini belirterek resmi sosyal medya hesabindan tesekkür mesajlari yayimladi.

“Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesine basvuran kisi sayisi hakkinda bilgilendirmede de bulunan Bakan Kurum, vatandaslarin projeye gösterdigi ilgiye de mütesekkir oldugunu ifade etti.



“Ilk Evim, Ilk Is Yerim projesine 2 milyon 30 bin 277 gencimiz teveccüh gösterdi”

Bakan Kurum, en çok basvurunun Istanbul’dan oldugunu belirttigi sosyal medya paylasimlarinin ilkinde su ifadelere yer verdi:

“Ilk Evim projemize milletimiz güvendi, inandi. 1,5 ayda 8 milyon vatandasimiz basvurdu. Geçerli basvuru sayisi 5 milyon 135 bin 324. Projemize en çok da gençlerimiz ilgi gösterdi. 2 milyon 30 bin 277 gencimizin basvurusu var. En çok basvuru ise Istanbul’dan.”

“Kuralarin mart ayina kadar tamamlanacagi müjdesi”

Bakan Kurum, e-Devlet ve bankalar üzerinden resmi müracaat süresi tamamlanan “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesiyle ilgili kuralarin ne zaman çekilecegine dair müjdeyi de yine sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla su sekilde duyurdu:

“Daha basvuru süreci devam ederken, geçen hafta ilk temellerimizi attik. 17 ilde 6 bine yakin konutumuz hizla yükseliyor. Kuralarimizi da bir an önce çekip, mart ayina kadar hepsini tamamlayacagiz. Söz verdigimiz gibi 2 yil içinde 250 bin konutumuzu teslim edecegiz.”

“Tüm vatandaslarimiza mütesekkiriz”

Sosyal medya paylasiminda vatandaslarin “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesine gösterdikleri ilgiye de tesekkür eden Bakan Kurum, mesajinda “Projemize sahip çikan tüm vatandaslarimiza mütesekkiriz! Milletimiz için en güzelini yaptik, yapiyoruz, yapacagiz" ifadelerine yer verdi.

“Ilk Is Yerim projesine 65 bin 852, Ilk Evim Arsa projesine de 707 bin 497 basvuru yapildi”

Bakanliktan yapilan açiklamada ise 10 bin kontenjan ayrilan “Ilk Is Yerim” projesi için 65 bin 852 basvuru yapildigi bildirildi.

Açiklamada “Ilk Evim Arsa” projesine de su ana kadar 707 bin 497 basvuru yapildigi ve basvurularin 7 Kasim’a kadar devam edecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA