Tarsus'ta Tarimda Verim Arttirma Çalismalari Sürüyor

Tarsus Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügünce, bölgede tarim verimliligini arttirmaya yönelik çalismalarin devam ettigi bildirildi.

Tarsus'ta Tarimda Verim Arttirma Çalismalari Sürüyor
Bu çerçevede Tarsus Belediyesi, İçel Üniversitesi Biyoteknolojik Arastirmalar Uygulama ve Arastirma Merkezi ve Tarsus Yasam Dernegi ile protokol imzaladi. Protokol çerçevesinde İçel Üniversitesi’nde biyoteknoloji alaninda ögrenim gören ögrenciler, biyoteknolojik ürünler ile verimliligi artan silajlik misir deneme alanini ziyaret ettiler. Uygulamanin yapildigi ürünlerde, diger ürünlere göre daha verimli sonuçlar alindigini yerinde inceleyen ögrenciler, biyoteknolojik uygulama analizi gerçeklestirdiler.

Tarsus Belediyesince silajlik misir, fideler, fidanlar ve üretim yapacagi diger bitki çesitlerinde biyoteknolojik uygulama yaparak rekoltede yüzde 10 ile 50 arasinda artis sagliyor ve bu vesile ile çiftçilere de katki saglaniyor.

Bölge tarimina katki saglamak için çalismalarin devam ettigini belirten Tarsus Belediye Baskan Yardimcisi Osman Polat, "Biyoteknolojik ürünler kullanilarak silajlik misir deneme alanimizda bir uygulama yapildi. Ve bu uygulamanin sonuçlarini görebilmek amaciyla buradayiz. Ögrenci arkadaslarimiz uygulamalari yerinde inceledi, hem de bundan sonraki süreçlerde neler yapacagimizi konustuk. Bu uygulamalar ile çiftçilerimize de katki saglanacak. Uygulama sonrasi farki ve faydayi gözle görebiliyoruz. Kiyaslama yapildiginda yüzde 20 yüzde 30’lara kadar fark oldugunu gözlemliyoruz" dedi.



“Sonuçlar bizi mutlu ediyor"

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Furkan Ayaz, biyoteknolojik uygulamalar ile ürünlerin veriminin arttigini, insan ve hayvan sagligina katki saglandigini söyledi.

Ayaz, "Uygulama alaninda yüzde 10 ile 50 arasinda rekolte farki yasadik. Güzel sonuçlar elde ettigimize inaniyoruz. Bugün de ögrencilerimizle alani gezdik ve sonuçlar bizi mutlu ediyor. Daha dogal ve biyoteknolojik ürünlerin önemine deginmis olduk. Süreçte emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA