KKTC Cumhurbaskani Tatar, Erzincan'da Kibris Gazileriyle Bulustu

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar ile AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Erzincan’da Kibris gazileriyle bulustu.

KKTC Cumhurbaskani Tatar, Erzincan'da Kibris Gazileriyle Bulustu
Erzincan’da "2023’e dogru Türkiye ve Türk dünyasinin dünü, bugünü ve gelecegi" konulu konferansa katilan KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar ve AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, daha sonra Kibris gazileriyle bir araya geldi.

Programda AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim’in konusmasinin ardindan hitap eden Tatar, her zaman kendilerini Türk milletinin kopmaz bir parçasi olarak gördüklerini söyledi.



Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her zaman Kibris’in Yunanistan’a baglanmasina karsi oldugunu ve Türkiye’nin de buna seyirci kalmadigini vurgulayan Tatar, Kibris adasinin Türk milleti için her zaman önemli oldugunu vurguladi.

Kibris’taki mücadeleyi hep Türkiye ile mukavemetçi ruhla basariyla devam ettirdiklerini dile getiren Tatar, "Allah nasip etti Kibris Baris Harekatiyla sizlerin adaya çikmasiyla, Mehmetçik ile mücahitlerin bulusmasiyla, beraber gözyaslarini dökmesi ve o günden sonra Kibris Türk Cumhuriyeti’nin temellerinin atilmasi, 1983’te Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin ilan edilmesi, o günden bugüne yillardir Kibris Türk halki bagimsizligini, özgürlügünü ve egemenligini bütün dünyaya, ana vatani Türkiye’nin destegiyle duyurmaya ve haykirmaya devam ediyor." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Dogu Akdeniz’deki çalismasinin hem hakkin ve hukukun korunmasi, hem de Kibris’in güvenligi için hayati önemi bulundugunu vurgulayan Tatar, yan yana yasayan iki ayri egemen esit devletin isbirligiyle ancak Kibris’ta bir anlasmanin olabilecegini bildirdi.

Kibris gazilerine fedakârliklari için tesekkür eden Tatar, her zaman onlarin yanlarinda olduklarini söyledi.



Tatar ve Yildirim, daha sonra, Ergan Dagi’nda Türk dünyasi atesini yakti. Burada, Erzincan Belediyesi mehter takimi tarafindan marslar seslendirildi.
Kaynak: İHA