KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Rum Yunan Ikilisinin Yaptigi Çigirtkanliktir'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Erzincan Valiliginde yaptigi açiklamada, “Rum Yunan ikilisinin yaptigi çigirtkanliktir" dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Rum Yunan Ikilisinin Yaptigi Çigirtkanliktir'
KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Türk dünyasinda önemli bir yeri bulunan Türk Devletleri Teskilati Aksakallar Konseyi’nin davetlisi olarak Erzincan’da düzenlenen Uluslararasi Türk Dünyasi Sempozyumu’na katilmak üzere Erzincan’a geldi.

Istanbul üzerinden havayoluyla Erzincan’a gelen Tatar, Yildirim Akbulut Havalimaninda Vali Mehmet Makas ve kent protokolü tarafindan karsilandi.

Erzincan Valiligi önünde polis mangasini selamlayan KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Seref Defterini imzaladi.

Vali Mehmet Makas’i makaminda ziyaret eden Tatar daha sonra basin açiklamasinda bulundu.

ABD’nin Güney Rum Yönetimine karsi ambargoyu kaldirmasi sorusunu yanitlayan Tatar, “Türkiye’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar bunu cevaplandirmistir. Biz biriz, tekiz, ayni milletin evlatlariyiz. Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti isbirligi bu bölgede çok önemli. Dolayisiyla zaten 1974’ten sonra Türk Silahli Kuvvetlerinin Kolordusu, Kibris Türk Baris Kuvvetleri olarak orada vazifesini sürdürmektedir. 40 bin askerimiz orada ve gerektiginde 5 dakika sonra çok daha fazla Mehmetçikte gönderilebilir. Zaten kendi insanimiz hep Mücahit. Mukavemetçi ruhumuzla elbette her türlü olaya hazirlikliyiz. Ancak tabi ki kimse bu çagda ne çatisma ister ne savas ister. Ben böyle bir seyi konusmak bile istmiyorum. Kibris Türk halkinin gönlünden geçen Türkiye’nin gönlünden geçen bütün bu ihlallerin bir uzlasma formülüyle hak ve çikarlarimizin korunmasi ve adalet, vicdan muhasebesiyle dogrusu neyse onu yapmaktir.” dedi.

“Rum Yunan ikilisinin yaptigi çigirtkanliktir"

Cumhurbaskani Tatar, Rum Yunan ikilisinin yaptiginin çigirtkanlik oldugunu ifade ederek, “Rum Yunan ikilisinin yaptigi çigirtkanliktir. Rum Yunan ikilisinin yaptigi bana göre, benim degerlendirmem özellikle bu Rusya - Ukrayna savasindan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaya çikan büyük potansiyeli, Türkiye’nin Cumhurbaskaninin liderligi, açtigi tahil koridorunun dünyadaki açligi önlenmesi için yapilan girisimleri, bir takim baska Türkiye Cumhuriyeti’nin attigi adimlarla, Yunanistan’in bir bakimdan ezilmesiyle ve kiskanmalariyla. Simdi tabi ne yapacaklar bir takim oyunlara giriyorlar. Bu oyunlarin hiçbiri inandirici degildir. Türkiye’nin gücüde, potansiyeli de bellidir. Bunlarinda ne oldugu bellidir. Bir kere Kibris’in nüfusu belli, çapi belli. Dolayisiyla kime karsi ne kadar silahlanacaklar. Bunlar geçici bir takim bana göre kendi halklarina ve siyasetlerine oynanan oyunlardir. Her iki tarafta da seçim var. Hem Yunanistan’da hem Güney Kibris’ta seçim var önümüzdeki aylarda. Dolayisiyla iç politikaya yönelik bir takim alinmalar olabilir. Onun için inaniyorum ki bütün bunlar geçicidir. Önemli olan bizim bu cografyada varligimizi sürdürebilmek için hem Türkiye Cumhuriyeti’nin potansiyelinin gelismesi ve ayni zamanda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin güçlenmesi. Benim bütün temenni ve dilegim budur.” diye konustu.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Valilik programinin ardindan Kibris gazileriyle bir araya geldi. Aksam ise “Türklük Atesi” adli etkinlige katilacak.

Yarin sabah, Uluslararasi Türk Dünyasi Sempozyumu’na katilacak olan Cumhurbaskani Tatar, “Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin Dogu Akdeniz’deki Tarihsel Önemi” konulu bir konferans verecek.
Kaynak: İHA