Kayseri Baro Baskanindan Seçim Sonrasi Ilk Açiklama

Kayseri’de yeniden Baro Baskani seçilen Ali Köse oy sayimi sonrasi yaptigi açiklamada, “1 yil boyunca kurmaya çalistigimiz demokratik katilimli baronun devam etmesini istiyoruz” dedi.

Kayseri Baro Baskanindan Seçim Sonrasi Ilk Açiklama
Kayseri Barosu’nda gerçeklestirilen Seçimli Olagan Genel Kurul’a mevcut Baskan Ali Köse, Mehmet Özer ve Oguz Erinç 3 liste halinde katildi.

Kullanilan oylardan 711’ini alan mevcut Baskan Ali Köse yeniden baskan seçildi. Öte yandan adaylardan Oguz Erinç 705 oy alirken, Mehmet Özer ise 507 oy aldi.

Oy sayimi sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Baskan Ali Köse, “Suan itibariyle sonuçlarda baskanlik noktasinda önde çiktik. Sonuçlar açiklanmadan önce bir itiraz geldigi söylendi. Sonuçlar açiklanmadan gelen itirazin hukuki boyutunun ne derece dogru oldugunu bilememek ile beraber su anda kesin olmayan sonuçlarla baskan oldugumu söylüyorum. Itiraz sonrasinda ne noktada karar verilir hususunda da elbette ki hukuk sistemi isliyor. Seçim kurulu hakimliginin verecegi karar belirli olacak. Diger kurullarla ilgili de birazdan birlestirme tutanaklariyla kesin sonuçlari aliriz. Biz kisiligimizi hiçbir sekilde degistirmedik. Baskan olduk diye herhangi bir kisilik degisikligine veya tarz degisikligine gitmedik. 1 yil boyunca kurmaya çalistigimiz demokratik katilimli bir baronun devam etmesini istiyoruz. Biz hiçbir kirli ittifakta bulunmadik. Biz ihtiyaç sahibi genç meslektaslarimiza yardim etmek için bir fon kurmak istedik. Bu fonu engelleyenleri de ihtiyaç sahibi genç meslektaslarimin unutmamasini istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA