Kaybolan Vatandasi Arama Çalismalari Helikopter Destegiyle Sürüyor

Kocaeli’nin Kandira ilçesinde gece alabora olan teknede kaybolan vatandasi arama çalismalari havadan helikopter destegiyle sürüyor.

Kaybolan Vatandasi Arama Çalismalari Helikopter Destegiyle Sürüyor
Olay, gece saat 02.30 siralarinda Kandira ilçesi Bagirganli mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Özcan Binay ve yanindaki M.K., palamut avlamak için tekneyle denize açildi. Teknenin bir anda alabora olmasi neticesinde M.K. kurtularak yardim istedi. M.K., kendisi için yardima gelen ekipler ve yakinlari tarafindan Kandira Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Teknenin kaptanligini yapan Özcan Binay’dan olayin gerçeklestigi andan itibaren haber alinamazken, tekne de hala bulunamadi. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Komutanligi, jandarma ve AFAD ekiplerinin arama çalismalari yaklasik 12 saattir devam ediyor. Binay’in yakinlari ise arama çalismalarini gözyaslari içerisinde takip ediyor. Hala bulunamayan 49 yasindaki evli ve 3 çocuk babasi Özcan Binay’in Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü’nde çalistigi ögrenildi.

Özcan Binay’i arama çalismalarina helikopter de katildi.

Bölgeye gelerek arama çalismalari hakkinda bilgi alan Kocaeli Vali Yardimcisi Abdulrauf Ulusoy, Kartepe Kaymakami Ömer Hilmi Yamli, AFAD Il Müdürü Mehmet Emin Koçan, Tarim ve Orman Il Müdürü Yüksel Çil, Binay’in acili ailesinin üzüntülerine ortak oldu.
Kaynak: İHA