Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Aralik Ayinda Asgari Ücreti En Uygun Rakama Çikaracagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Insallah aralik ayindaki yapilacak olan yeni degerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çikaracagiz. Su an onun hazirligi içindeyiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Aralik Ayinda Asgari Ücreti En Uygun Rakama Çikaracagiz'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sinan Erdem Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen TÜGVA 5. Olagan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Bulusmasi’na katildi.

Cumhurbaskani Erdogan, spor salonu girisindeki gençlere hitap etti.

Sinan Erdem Kapali Spor Salonu girisindeki gençlere seslenen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Suanda Sinan Erdem Kapali Spor Salonu tiklim tiklim dolu sizler içeriye giremediginiz için su anda disaridasiniz. Gönüllerimizin içerisinde zaten yeriniz mevcut. Türkiye genelinde TÜGVA’nin 310 bini askin üyesi var. 81 vilayetteki tüm yapilanmayla birlikte her geçen gün daha iyiye daha güzele gitmek suretiyle, gençligimizin hep söylüyorum ya birileri rahatsiz oluyor. Dindar bir nesil olarak gelecege hazirlanmasinda TÜGVA’nin konumu çok çok önemli. Sizler bu neslin temsilcileri olarak karsimdasiniz. Dolayisiyla sizlere elimizden ne gelirse, Gençlik ve Spor Bakanligimiz, Milli Egitim Bakanligimiz ve Cumhurbaskani 17 Bakanlik olarak her türlü fedakarligi yapiyoruz, yapmaya devam edecegiz. Buradaki tüm gençler hepsi Basaksehir’i ruh kökünü tasiyor. Burada ayri gayri yok. Bizim tek derdimiz, asimin nesli olarak gördügümüz bu gençligi en ileri uç noktalara o ruh ile yetistirmek onun içinde ne dedik” dedi.



“Daha uygun fiyatlarla biz vatandasimiza dogalgazi nasil ulastiracagiz, bunun gayreti içindeyiz”

"Dogalgaz ve kömürle ilgili çalismalari yaparak kisa haziriz" diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Su anda Rusya-Ukrayna arasindaki savasta ara bulucu rolünü oynayan hangi ülke? Türkiye bütün bu olaylar karsisinda yiprandi mi? Tam aksine. Su anda Avrupa’da herkes tutusmus vaziyette, acaba bu kis nasil geçecek. Elhamdülillah biz bütün hazirliklarimizi yaptik. Milletimize dogalgaz, kömür hazirlamis vaziyetteyiz. Derdimiz su anda daha uygun fiyatlarla biz vatandasimiza dogalgazi nasil ulastiracagiz, bunun gayreti içindeyiz. AK Parti iktidari zulme riza göstermez, zulüm edilmesini asla istemez derdimiz” diye konustu.



“Aralik ayinda asgari ücreti en uygun rakama çikaracagiz, onun hazirligi içindeyiz”

Asgari ücretle ilgili konusan Cumhurbaskani Erdogan, “Su an itibariyle insallah aralik ayindaki yapilacak olan yeni degerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çikarmak. Biz bunun için variz. Yolsuzluklarin olmadigi, rüsvetin olmadigi, yoksullugun Allah’in izniyle olmayacagi bir Türkiye’yi biz yapacagiz, bunu biz yapariz. Su an onun hazirligi içindeyiz. Gençler okullar açilirken, siralarin üzerinde kitaplarinizi buldunuz mu? Yardimci ders kitaplarinizi buldunuz mu? Bu is nasil oldu, bundan önce böyle bir sey var miydi? Bu siralardan biz de geldik geçtik, biz kirtasiyeden kitap, defter bulamazdik. Ama biz bu derdi çektik, ne dedik, bizim evlatlarimiz çekmesin. Onlarin için en ideal okullari yapalim, siralarimizi buna göre hazirlayalim, yavrularimiz okula gidip huzurlu bir sekilde okula gidip, tüm sömestre rahat bir sekilde geçirsin istedik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA