Bakan Soylu, Diyarbakir'da Kur'an Kursu Açilisi Ve Hafizlik Icazet Programina Katildi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Diyarbakir’in Bismil ilçesinde “Hamo Aga” olarak taninan kanaat önderi Mehmet Arslan’in oglu is adami Tahsin Arslan’in yaptirdigi "Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu" açilisina ve hafizlik icazet programina katildi.

Bakan Soylu, Diyarbakir'da Kur'an Kursu Açilisi Ve Hafizlik Icazet Programina Katildi


Türkçe ve Kürtçe kasidelerin okundugu programda konusan Bakan Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selam ve sevgilerini ilettigini belirtti.

Açilisini yapacaklari Kur’an kursunu, 56 çocugu, 300 torunu olan ve yörede Hamo Aga olarak taninan Mehmet Arslan’in oglu is insani Tahsin Arslan’in yaptirdigina deginen Soylu, "Allah sizden razi olsun. Bu Kur’an kursu Cenab-i Allah’in emriyle, nasiptir, ’Hamo Aga’ ve ailesine nasip oldu. Onlarin hizmetiyle insallah yeni hafizlar gelecek. Hazir buraya gelmisken hocalarimizin sohbetinden ve Kur’an-i Kerim’den biraz daha istifade edelim. Allah hayirli, ugurlu etsin, hayrinizi kabul etsin" dedi.



Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su da 80 yatak kapasiteli Kur’an kursunun su anda 57 ögrencisi bulundugunu ifade ederek, Arslan ailesinin her alanda güzel hizmetlere imza attigini, kendilerine tesekkür ettiklerini ifade etti.

Kur’an kursunun 4 katli oldugunu, 2 bin metrekare kapali, 500 metrekare açik alana sahip oldugunu aktaran Vali Su, "Insallah çocuklarimiz burada Kur’an-i Kerim’i ögrenecekler, güzel hizmetlere imza atacaklar. Bu vesileyle emegi geçen herkese, tüm katilimcilara tesekkür ediyorum. Bu Kur’an kursumuzun ilimize, ülkemize hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.

Is adami Tahsin Arslan ise, programa katilan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Vali Ali Ihsan Su ve tüm katilimcilara kendisi tarafindan yaptirilan “Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu" açilis programina katildiklari için tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Bakan Soylu ve programa katilanlar 18 ögrenciye icazet belgelerini verirken, daha sonra is insani Tahsin Arslan’in 2 yil önce trafik kazasinda hayatini kaybeden oglu adina yaptirdigi "Muhammed Recai Arslan Yatili Erkek Kur’an Kursu’nun açilisini gerçeklestirdikten sonra bölgeden ayrildi.

Programa, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun yani sira Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Hilmi Karsli, Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, Bismil Ilçe Kaymakami Enver Hakan Zengince, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Cumhurbaskani Basdanismani Ahmet Minder, Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, Il Müftüsü Lütfü Imamoglu, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti Diyarbakir milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, AK Parti Il Baskani Muhammet Serif Aydin, din adamlari, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA