Aksu Belediyesi 7. Geleneksel Yagli Pehlivan Güreslerinde Baspehlivan Ali Gürbüz'ün

Antalya’nin Aksu Ilçesinde düzenlenen Aksu Belediyesi 7. Geleneksel Yagli Pehlivan Güresleri, Aksu Güres sahasinda gerçeklestirildi. Binlerce kisi tarafindan takip edilen güreslerde 800’e yakin pehlivan mücadele etti. Güreslerde final maçinda Ali Gürbüz ile Yusuf Can Zeybek karsi karsiya geldi. 7. Aksu Yagli Pehlivan Güresleri’nde baspehlivanlik unvani, rakibi Yusuf Can Zeybek’i yenen Ali Gürbüz’ün oldu. Güreslerde Yusuf Can Zeybek ikinci olurken, Hüseyin Gümüsalan ile Osman Aynur üçüncülük elde etti. Güreslerin agalik ihalesini ise 5 milyon TL ile 2019 yilinda da ayni sahada güres agaligini elde eden Kirbiyik Holding Yönetim Kurulu Baskani Sahin Harun Kirbiyik kazandi.

Aksu Belediyesi 7. Geleneksel Yagli Pehlivan Güreslerinde Baspehlivan Ali Gürbüz'ün


Kiran kirana agalik yarisi

Aksu Belediye Baskani Halil Sahin’in 300 bin TL açik arttirma ile baslattigi agalik yarisini 5 milyon TL ile 2019 yilinda da ayni sahada güres agaligini elde eden Kirbiyik Holding Yönetim Kurulu Baskani Sahin Harun Kirbiyik kazandi. Alana getirilen kurbanlik bir koç ise Sahin Harun Kirbiyik, tarafindan emniyet teskilatina bagislandi. Birincilik ödülü ise Sahin Harun Kirbiyik ve Baskan Halil Sahin tarafindan taktim edildi.

"Allah nasip ederse 5 milyon degil 155 milyon versek azdir"

Aksu’ya destek olmaktan gurur duydugunu belirten Kirbiyik, “Biz bu topraklarda var olarak bu topraklarda büyüdük. Bundan sonra yine sizler ile beraberiz. Allah nasip ederse 5 milyon degil 155 milyon versek azdir. Ben hepinizden memnunum, Allah da sizlerden memnunum olsun. Yakisan bir final oldu. Güreslerimiz Aksu Türk kültürüne hayirli olsun. Kültürümüzde olmasi gereken etkinlikler yapiliyor; güres de bunlardan bir tanesidir” dedi.

Güresleri AK Parti Antalya Il Baskani Ibrahim Ethem Tas, AK Parti Antalya Milletvekilleri Ibrahim Aydin, Atay Uslu, Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis, siyasi parti baskanlari ve çok sayida güressever takip etti.
Kaynak: İHA