Tezgahlarda Palamut Bollugu Devam Ediyor

Istanbul’da tezgahlarda palamut bollugu sürüyor. Balikçilar palamudun 20 gün daha bol olacagini söyledi. Geçen hafta fiyati 70 liraya ulasan palamudun tanesi 50 liraya düstü.

Tezgahlarda Palamut Bollugu Devam Ediyor


Istanbul’daki balikçilarda palamut bollugu devam ediyor. Balikçilar palamudun 20 gün daha bol olacagini söyledi.

Palamudun azalmasiyla hamsinin yüzeye çikacagini söyleyen balikçilar, bu sene küçük baliklarin ön plana çikacagini belirtti.

Geçen hafta fiyati 70 liraya ulasan palamudun tanesi 50 liraya düstü. Esnafin ise baligin bu sene bol oldugundan dolayi yüzü gülüyor. Hamsinin kilosu 50 liradan satilirken, istavrit 70 liradan, mezgit 100 liradan, çupra ve levrek de 200 liradan satiliyor.

Vatandaslar balik çarsilarina akin etti

Hem ekonomik hem de lezzetli baliklardan olan palamuda talep de artti. Vatandas palamudun bol olmasini firsat bilip çarsilara akin etti. Yaklasik 1,5 kiloya ulasan palamudun tanesi 50 liradan alici buluyor.

"20 gün sonra palamut yok, küçük baliklar yüzeye çikacak"

Balikçi Safak Gün, denizlerde palamut bollugunun devam ettigini belirterek, “Vatandasin palamut bollugunu degerlendirmesi lazim. Uzun yillardir bu bollukta ve büyüklükte palamut olmuyordu. 1,5 kilograma yakin palamutlar çikiyor. Palamudun tanesi 50 lira ancak üç kisiyi doyuracak büyüklükte. Vatandas palamut bollugunu firsat bilip dondurucuya atsinlar. 20 gün daha palamut devam eder. 20 gün sonra yerini baska baliklar alacak. Vatandaslar baligi dondurucuya atarak saklayabilir. Palamut her sene bu kadar bol olmuyor, firsati degerlendirmek gerekiyor. Palamut eger biterse hamsi gibi küçük baliklar görülmeye baslar. Çinekop, istavrit, hamsi bu sene denizlerde bol ama palamudun korkusundan deniz yüzeyine çikamiyor. Yagmurlu havalarin devam etmesiyle baliklar daha çok bol çikar. Karadeniz’de de hamsi bu sene bol. Balik bol oldugu zaman ucuz oluyor ve her sofraya girebiliyor. Istanbul’da palamut 50 lira, istavrit 70 lira, hamsi 50 lira, mezgit 100 lira, deniz levregi ve çupra 200 liradan satiliyor” dedi.



Palamut almaya geldigini belirten Hikmet Sezer, “Çocuklar da palamut seviyor. Palamudun tam mevsimi, bugün aksam yemegi için palamut alacagim. Elimizden geldigince balik almaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA