Miçotakis Açiklamasi 'Kabul Edilemez Bu Söylemin Son Bulmasini Temenni Ediyorum'

PRAG Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis, Çekya’nin baskenti Prag’da gerçeklestirilen Avrupa Konseyi Gayriresmi toplantisi çikisinda Cuhmurbaskani Erdogan’in "Bir gece ansizin gelebiliriz" sözleriyle ilgili olarak "Kabul edilemez bu söylemin son bulmasini temenni ediyorum" dedi.

Miçotakis Açiklamasi 'Kabul Edilemez Bu Söylemin Son Bulmasini Temenni Ediyorum'


Çekya’nin baskenti Prag’da düzenlenen Avrupa Konseyi Gayriresmi toplantisi çikisinda gazetecilerin sorularini yanitlayan Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis, Avrupa Siyasi Toplulugu Zirvesi sonrasinda Cumhurbaskani Erdogan’in basin toplantisinda söyledikleri ile ilgili sorulan soruya "Çeviriden duyduklarim muglak. Ben iyi olani tercih edecegim. Türkiye’nin baska hiçbir ülkenin ulusal egemenligine dair bir düsüncesi olmadigi kismini seçiyorum. Ülkemizin dogu Ege’deki adalara iliskin ulusal egemenligini sorgulamaya yönelik bu kabul edilemez söylemin son bulmasini temenni ediyorum" ifadelerini kullandi.

Miçotakis, Türkiye’nin müttefik bulamayacagini savunarak, "Bazen bunlari herkesin içinde söylemek iyidir. Hükümetim ve ben, hiçbir sorunun yanitsiz kalmasina izin vermeyecegiz. Avrupa ailesinde biz böyle çalisiyoruz. Muhtemelen bu görüs alisverisinin bir yatistirici olarak hareket edebilecegine ve nihayet güven artirici önlemleri konusmak için tartisma masasina dönebilecegimize inanmak istiyorum. Katilan liderlerin tümünde kimin kiskirttigi, kimin bugünün jeopolitik baglamina uymayan bir argümani benimsedigi konusunda bir fikirleri olustu. Türkiye, iddia ettigi gibi AB ile verimli bir iliskiye sahip olmak istiyorsa, rotasini degistirmesi gerektigini anlamalidir. Bu yolda devam ettigi sürece Avrupa ailesi içinde hiçbir müttefik bulamayacaktir" dedi.



"Umarim yaptirimlari uygulamak zorunda kalmayiz"

Türkiye’ye yönelik yaptirimlarin masada olup olmadigi sorusuna ise Miçotakis, Türkiye’nin bazi kirmizi çizgileri asmasi durumunda Avrupa Konseyi’nin bir karar çerçevesinin oldugunu belirterek, "Yani çerçeve var ve umarim yaptirimlari uygulamak zorunda kalmayiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA