Eskisehir'de Jeotermal Seralar Için 3 Milyon Lira Hibe

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü, enerji ihtiyacini jeotermal enerji ile karsilayarak yil boyu üretim saglamayi amaçlayan seralar için 3 milyon 583 bin lira hibe saglandigini açikladi.

Eskisehir'de Jeotermal Seralar Için 3 Milyon Lira Hibe
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, Il Müdür Yardimcisi Murat Eren, Sube Müdürleri ve beraberindeki teknik personel ile Mahmudiye Ilçesi, Ismetpasa Köyünde yer alan Miracle Tarim Isletmesini ziyaret etti. Konu hakkinda açiklama yapan Il Müdürü Ender Muhammed Gümüs, Kirsal Kalkinma Destekleri ile 50 dekar alanda isitma enerji ihtiyacini jeotermal enerji ile karsilayarak tüm yil üretim saglamayi amaçlayan modern seralar için 3 milyon 583 bin lira hibe destegi saglandigini belirtti.



“1 milyon m2 jeotermal ruhsat sahasi içerisinde herkese yer bulunur”

Il Müdürü Gümüs yaptigi açiklamada, “700 metre derinlikten çikarilan jeotermal su ile faaliyete baslayan bu modern seralar Eskisehir’e deger katacak, vatandasimizin daha uygun fiyatla sebze erisimine imkan saglayacaktir. Gerçeklestirdigimiz ziyaret ile üreticimizin karsilastigi sorunlari ve bizlerden beklentilerini not ederken çözüm yollari ve yapilmasi gereken çalismalar hakkinda istisare ettik. 1 milyon m2 jeotermal ruhsat sahasi içerisinde yatirim yapmak isteyen herkese yer bulunur. Tüm yatirimcilarimizi Eskisehir’e davet ediyoruz. Eskisehir’e yapilan tarimsal yatirimlar gelecege yapilan yatirimlardir” dedi.

Bölgenin konumu ve jeopolitik önemini vurgulayan genç isletme sahibi Alper Mirmahmutogullari, isletmesini 120 dekara artirarak bir sera kent kurmayi amaçladigini ve bu tür isletmelerin sayisinin artmasinin tarimsal üretime büyük katki saglayacagini söyledi.



Il Müdürü ve beraberindekiler daha sonra yeni yapilan ve modernize edilen seralari gezerek incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA