Atiklari Geri Kazandiran Ögretmen Çift, Çocukluk Hayallerini Gerçeklestiriyor
Denizli’de tasarim ögretmeni çift, çocukluklarindan beri hayalleri olan konsepti olusturmak için atölye açti. Kendilerine ek kazanç da saglayan ögretmenler, stik ve eski malzemeleri ’Atmiyoruz, Yeniliyoruz’ sloganiyla geri kazandiriyor.
Denizli’de yasayan tasarim ögretmeni Halil ve Zeliha Kahveci çifti, bos vakitlerini çocukluklarindan beri hayal ettikleri tasarim atölyesinde geçiriyor. Kahveci çifti, hobi olarak basladiklari islerinde farkli bir konseptle önemli bir çalismaya imza atti. Son günlerde çöplere atilan atik ve eski malzemeleri, "Atmiyoruz, Yeniliyoruz" çalismasi adi altinda yeniden yeniliyor Bu sayede günlük esyalarin yani sira asirlik esyalari da yeniden geri dönüsümle kazandiran çift, hem ev ekonomilerine katki sagliyor hem de bos vakitlerini dolu dolu geçiriyor. Dekoratif yüzey boyama islemiyle birçok malzemeleri yenileyerek eskisinden daha yeni hale getiren Kahveci çifti, is yerlerini gören vatandaslar tarafindan büyük begeni topladigini söylüyor.
“Kendimiz asirlik mobilyalari yeniye dönüstürüyoruz”
Esiyle birlikte farkli bir konsept olusturduklarini ve kendisinin çocuklugundan beri bu ise ilgili oldugunu anlatan Zeliha Kahveci, “Bizim yaptigimiz bir sevgi isidir. Bu yaptigim çalisma çocukluguma kadar dayaniyor. Küçüklügümden beri bu islere gerçekten çok ilgiliydim. Tabi sonrasinda bu is egitime dayandi. Ben bir tasarim ögretmeniyim. Esimle birlikte bu isi yürüyoruz. Esime de arada sirada buraya gelerek destek oluyorum. Su anda gündemdeki isimiz ’Atmiyoruz, Yeniliyoruz’ çalismasidir. Burada farkli bir konsept olusturduk. Kendimiz asirlik mobilyalari yeniye dönüstürüyoruz. Atölyemiz ayni zamanda dönüsüm odakli. Insanlar artik yeniyi degil, mevcut olan eski ürünü yenileyip kullanmak istiyorlar. Tabi isin bu noktasinda da biz variz. Güzel keyifli dönüsümler yapiyoruz. Isin bitiminde de yaptigimiz çalismalar sonucu ortaya çikan ürünleri keyifle izliyoruz. Burada hem keyifli bir zaman geçiriyoruz hem de ev ekonomisine katki sagliyoruz” ifadelerini kullandi.
“Eskileri yeniye dönüstürmeleri çok güzel bir çalisma”
Dükkan önünde geçerken içeride bulunan ürünlerin dikkatini çektigini belirten Arzu Beyhatun da yapilan çalismayi çok begendigini söyledi.
Beyhatun, insanlarin stres ve vakit geçirmesi için bulunmasi gereken yerlerden bir oldugunu belirterek, “Biraz önce bu dükkanin önünde geçiyordum ve içeride görünen ürünler dikkatimi çekti. Içeri girip yapilan ürünler hakkinda bilgi almak istedim. Dükkanda çok sahane ev ürünlerini gördüm. Eskileri yeniye dönüstürmeleri çok güzel bir çalisma olmus. Insanlar stres atmak ve vaktini iyi degerlendirmek istiyorsa ugramalari gereken yerler arasinda bulunuyor” dedi.
“Denizli’de bu tarz konsepte sahip bir yer bulmak çok zor”
Çalismalardaki elde edilen ürünlerde profesyonel bir isçilik söz konusu oldugunu anlatan Fatma Koca Türkmen ise “Aslinda bu yeri sosyal medyada bir arastirma yaparken buldum. Çünkü Denizli’de bu tarz konsepte sahip bir yer bulmak çok zor. Daha sonra bu dükkana geldigimde içerideki ürünleri incelikten sonra daha çerçeveli bir yer oldugunu anladim. Burada atölye çalismalarinda yapildigini ögrendim. Bu çalismalara da katilmayi düsünüyorum. Herkese bu tür konseptleri görmesini tavsiye ediyorum. El sanatlari ile ugrasanlar daha iyi bilir. Buradaki ürünlerde tam profesyonel bir isçilik söz konusudur. Buraya bir objeyle gelip birçok objeyle çikabiliyorsunuz” diye konustu.