Yeni Yusufeli'nde Egitim Ögretim Için Okullar Hazir Hale Getiriliyor

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapimi devam eden Yusufeli Baraji sulari altinda kalacak olan ilçe merkezi kurumlari tasimaya devam ediyor. 275 metreyle Türkiye’nin en yüksek birinci, dünyanin ise besinci baraji olma unvanina sahip olacak olan baraj, su tutma islemine hazirlaniyor.

Yeni Yusufeli'nde Egitim Ögretim Için Okullar Hazir Hale Getiriliyor
Geçtigimiz günlerde tasinma islemi baslarken, okullarin tasinacagi söylentisi ilçede velileri endiselendirdi. Konut ve insaatlarin tamamen bitmeden tasinmasini istemeyen bazi velililer ilçe merkezinde toplanarak, tepkilerini dile getirdiler.

Konuyla ilgili açiklama yapan AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, tasinma isleminin hemen olmayacagini ifade etti.

Balta açiklamasinda “Okullarin yeni yerlesim yerine tasinmasi hususunda toplumda bir endise olusmustur. Sizlerden gelen görüsleri de dikkate alarak, Valiligimizle yaptigimiz görüsmede, konutlarin tamami tasinilabilir duruma geldikten sonra ailelerle birlikte okullarinda tasinma takviminin belirlenmesinin daha uygun olacagina karar verilmistir. Ailelerin her türlü endise ve beklentisi dikkate alinarak bu süreç yürütülecektir. Yusufelili hemserilerimiz müsterih olsun” dedi.

Artvin Valiligi’nden yapilan açiklamada ise “Yeni ilçemize tasinma sürecini kamu kurumlarin tasinmasiyla baslatmis bulunmaktayiz. Tasinmanin devam ettigi bu süreçte okullarimizin tasinmasiyla ilgili gerekli hazirliklar tamamlanmis olmakla birlikte egitim ögretimin yeni yerlesim yerinde baslatilmasiyla ilgili tasinma takvimi 07 Ekim Cuma günü yapilacak olan koordinasyon kurulu toplantisi sonrasi vatandaslarimizla paylasilacaktir “ ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA