KYK Kapasite Arttirdi, Apartlarin Yüzde 30'U Bos Kaldi

Ögrenci kenti Eskisehir’de yeni ögretim yilinda apartlarin doluluk orani düstü. Apart sahipleri, durumu Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü yurtlarinin kapasite artirimina bagladi.

KYK Kapasite Arttirdi, Apartlarin Yüzde 30'U Bos Kaldi


Eskisehir’de apart isleten Serkan Er, geçen yila nazaran bu yil apartlarda kalan ögrenci sayisinda düsüs yasandigini degindi. Er, “Eskisehir’de apart doluluk oranlari istedigimiz gibi gitmiyor. Özellikle geçen seneye kiyasla oldukça düstü. Baglar mahallesindeki apartlarin geneline baktigimizda yüzde 70 civarinda. Islerimiz agir gidiyor, hizlanmasi için dua ediyoruz. Geçen yil salgin sonrasi 2-3 yilin birikmis ögrencisi gelmisti. Çok fazla bir talep de aldik ve apartimizi kisa sürede doldurduk. Dolduktan sonra da bir o kadar da ögrenci aramisti bizi. Bu sene ne yazik ki o yogunluk yok. Velilerden ve piyasadan duydugumuz, KYK kapasitesini arttirdigi için bize gelen ögrenci bir sayisinda azalma oldu. Ikinci sebep olarak da ekonomik sebepleri oldugunu düsünüyoruz" dedi.



“Yüzde 100’e yakin bir zam yaptik”

Apartindaki kapasiteyi arttirdigini anlatan Er, "Ama planladigimiz rakamlara ulasamayinca iki kisilik odalari tek kisiye satmak zorunda kaldik. Zamlarimiz oldu belli miktarlarda. Çünkü dogalgaz, elektrik, asgari ücrete ve giderlerimize yapilan zamlardan sonra bizde yüzde 100’e yakin bir zam yaptik ücretlere. Tek kisilik odalari 3 bin 500 ile 4 bin lira arasinda fiyatlarimiz var. 2 kisilik odalari da 2 bin 500 lira ile 2 bin 900 liradan sattik. Apart seçimi yapacak ögrenci fiyatlari kiyaslasin” diye konustu.

Kaynak: İHA