Köyü Susuz Kaldi, Muhtar Çareyi Tankerle Su Tasimakta Buldu

Sivas’in Sarkisla ilçesinin Çekem köyü muhtari Halil Yilmaz, köylüsünün susuz kalmamasi için her gün 10 kilometre mesafeden tankerle köyüne su getirip, kapi kapi dolasarak dagitiyor.

Köyü Susuz Kaldi, Muhtar Çareyi Tankerle Su Tasimakta Buldu


Sivas’in Sarkisla ilçesine bagli Çekem köyünde yasanan su sikintisina köylüleri canindan bezdirdi. Köyde bulunan su kaynagi yilda sadece üç veya dört ay kullanilabilirken, bu yil tamamen kurudu. Köy muhtari Halil Yilmaz, köylünün su sikintisini giderebilmek için örnek bir fedakarliga imza atti. Yilmaz, traktörüne ekledigi tankerle civar köylere giderek köyüne su tasimaya basladi.

Her gün yaklasik 10 kilometre yol gidip gelen muhtar tankere doldurdugu suyu kapi kapi gezip dagitiyor. Yilmaz, yetkililere seslenerek bir an önce su sikintilarinin giderilmesini istedi.

“Tamamen kurudu ve artik hiç suyumuz kalmadi”

Sivas Sarkisla Çekem köyü muhtari Halil Yilmaz, “Köyümüzün baslica sorunu su. Ben otuz yasindayim, bu yasima gelene kadar su her zaman bizim köyümüzün problemiydi. Bir türlü neticeye kavusamayan bir olay. Suyumuz yok. Yilda üç veya dört ay kullanabiliyoruz. Daha sonrasinda su kesiliyor. Daha önce ki yillarda hiç böyle bir seyle karsilasmamistik ama bu yil tamamen kurudu ve artik hiç suyumuz kalmadi” dedi.



“Su olmadigi için köyümüz göç veriyor”

Yilmaz, son üç yildir Baltalar köyünden kendi köyüne tankerle su tasidigini belirterek, “2019 yilinda muhtar seçildim. Günlük traktörüme binip 5 gidis 5 dönüs 10 kilometre yol kat ediyorum. Tankerler ile su getiriyorum köy halki da bu sekilde su ihtiyacini karsilamis oluyor. Köyde eskiden 25 hane vardi fakat su an 7-8 hane kaldi. Su problemi nedeniyle köyümüz göç veriyor. Ben muhtar olmama ragmen ben bile bu sartlar altinda burada durmayi düsünmüyorum. Su sikintisi köyde en büyük göç nedeni haline geldi” ifadelerini kullandi.

“Yetkililer su sorunumuzu çözüme kavustursun”

Su sorununun çözüme kavusturmasi gerektigini belirten köy sakini Ugur Baykal, “Muhtarimiz haftanin her günü su tankerine su doldurmaya gidiyor. Ihtiyaci olan köy halkina kapi kapi gezerek bu suyu dagitiyor. Belgesellerde seyrediyoruz ülkemiz Afrika ülkelerinin su sorunlarini çözüme kavusturuyor. Istiyoruz ki yetkililer bizim köyümüzün de su sorununu çözüme kavustursunlar” diye konustu.

Kaynak: İHA