Dönemin Ilk Dersini Rektör Türkmen Verdi

2022-2023 akademik yili açilisini gerçeklestiren Spor Bilimleri Fakültesinde ögrenciler, ilk derslerini Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’den aldi. Bir Spor Bilimleri Fakültesi gelenegine dönüsen ilk ders töreninin bu yilki konusu Spor Yönetimi oldu.

Dönemin Ilk Dersini Rektör Türkmen Verdi
Geleneksel ilk ders heyecanini paylastigini söyleyerek söze baslayan Rektör Türkmen, baslangiçlarin sembolik degerinin yolun geri kalanina isik tutan bir anlami olduguna inandigini belirtti.

Ilk ders uygulamasinin üniversitelerin tarihinde özel bir önemi oldugunu hatirlatan Rektör Türkmen, "Ilk dersler, katilan ögrenciler kadar dersi anlatan bilim insani açisindan da bir bellek kurar. Bu bellek, üniversite geleneginin yeni temsilcilerine kültür aktarmanin yani sira bir miras aktarmak için de önemli görev üstlenir. Spor bilimci kimligimle ifa ettigim Rektörlük görevi, üniversitemizin bilim mirasini temsil etmesi bakimindan Bayburt Üniversitesinin kurumsal degerlerini bu derse benimle birlikte tasimistir. Bugün, bilimin paydasliginda yeni bir ufka açilirken, sizlerle birlikte yeni bir tarihe özne olmaktan duydugum memnuniyeti ifade etmek isterim." dedi.

Ilk derste Türkiye’deki Spor Yönetimlerinin gelisimi ve günümüzdeki yapisi hakkinda detayli bilgiler paylasan Rektör Türkmen, Spor Biliminin fakli disiplinlerle kesisen bir alan olmasi dolayisiyla Spor bilimleri Fakültesi ögrencilerinin de egitim ve ögretim disindaki etkinliklerde daha etkin biçimde görünür olmalarini arzuladiklarini söyledi.



Insanlarin fiziksel egzersiz veya daha basit düzeyde fiziksel aktivite yapmasini gerektiren pek çok nedenin oldugunu söyleyen Rektör Türkmen, ögrencilere ve sehir sakinlerine örnek teskil etmek açisindan Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerine önemli görevler düstügünü sözlerine ekledi.

Dersin sonunda ögrencilerinin sorularini cevaplayan Rektör Türkmen, ögrencilere bir de müjde verdi. Gençlik Spor Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda yapilan protokolde, ilk defa ilkögretimlerde spor bransi dersleri uygulanmaya baslayacagini, bu dersleri Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri tarafindan verilmesi kararinin alan adina sevindirici bir gelisme oldugunu belirtti ve yeni egitim ögretim yilinin bütün ögrencilere ve akademisyenlere hayirli olmasini diledi.
Kaynak: İHA