Tasköprü Kanyon Vadisi Kesfedilmeyi Bekliyor

Kahramanmaras’ta bulunan Tasköprü Kanyon Vadisi, derin çukurlari, sarp kayalari ve muhtesem manzarasiyla doga turizminin yeni rotasi olmayi bekliyor.

Tasköprü Kanyon Vadisi Kesfedilmeyi Bekliyor
Onikisubat ilçesi Avcilar Mahallesi’nin kuzeydogusunda yer alan bölge dik yamaçlari ve temiz havasi ile dikkat çekiyor. Özellikle dag tirmanisi sporu ve fotografçilarin ilgisini çekecek bölge, kanyon vadisi arasinda iki büyük kayanin yuvarlanip köprü seklini almasi nedeniyle Tasköprü Kanyon Vadisi ismini aldi.

Bölgenin doga turizmine kazandirilmasi gerektigini belirten Avcilar Mahalle Muhtari Abdurrahman Kayaalp, “Tasköprü iki tasin yuvarlanip birbirine temas etmesiyle akarsudan yayalarin geçisini sagliyor. Yaklasik 500-600 metre derinliginin oldugunu tahmin ediyoruz ama ölçülmedi. Asagilarda daha önce su akintisi vardi ve güzel sari balik vardi. Su anda Hidro Elektrik Santrali (HES) yapildi ve az da olsa su akiyor. Buranin turizme kazandirilmasi lazim ve doga harikasi bir yer. Doga turizminde de yeni bir rota olarak görülebilir çünkü kesfedilmemis bir bölge” dedi.

Kaynak: İHA