Samsun Ilçelerinde Heyecanla Süren Bekleyis Kasim Ayi Içerisinde Sona Erecek

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi kasim ayinda hizmet vermeye baslayacak.

Samsun Ilçelerinde Heyecanla Süren Bekleyis Kasim Ayi Içerisinde Sona Erecek
Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi açilis için gün sayiyor. Ilçelerden birkaç vasita degistirerek sehir merkezine gelen vatandaslarin ulasim çilesini sonlandiracak proje, Kasim ayi içinde hizmet vermeye baslayacak. Ilçelerden gelen araçlari tek bir merkezde toplayan Samsun Büyüksehir Belediyesi vatandaslara tek araçla sehir merkezine ulasma imkani saglayacak. Vatandaslar ayni sekilde de tek araçla ilçelere dönebilecek.

“Herkes heyecanla bekliyor”

Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi hakkinda bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Tek hat degisikligi ile Samsun’da herkes istedigi yere ulasabilecek. Özel arabasi olan tek arabayla nasil merkeze geliyorsa minibüsü kullanan vatandaslarimiz da ayni kolaylikla gelebilecek. Bu bizim Ulasim Master Planimizin bir parçasi. Heyecanla beklenen Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezini kasim ayi içinde açacagiz. Tesis bitti. Minibüslerin parklanma yeri insaati biter bitmez hizmete açacagiz. Bu merkez müthis bir kolaylik saglayacak. Samsun merkeze gidis gelisi ciddi anlamda hizlandiracak. Çok da güzel olacak. Sehrin insaniyla bulusmasini çok önemsiyoruz. Bu proje de onun kaniti. Biz oraya güzel bir tesis yaptik. Terminal, peronlar, vatandaslarin beklerken oturabilecegi bir kafe yaptik. Bir düzen var orada. Orada bir minibüsün ne kadar kalacagi yönünde bile çalismalar yapiliyor. Bu düzen ve kolaylik demek” dedi.

13 indirme peronu, 3 adet havaalani servis peronu, 3 adet bilet gisesi, 72 araçlik açik otopark ve 12 araçlik taksi duraginin yer aldigi Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi hizmete girdiginde vatandaslar tek araçla sehir merkezine ulasabilecek.

Büyüksehirden çevre için yeni adim

Samsun Büyüksehir Belediyesi bünyesinde TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’nin kurulmasi için yürütülen çalismalar kapsaminda kurum personeline kurulacak sistemin içerigi hakkinda bilgilendirme çalismasi yapildi. Samsun Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanliginca, Karadeniz Havzasinda Sinir Ötesi Is Birligi Programi 2014-2020 kapsaminda yürütülen BSB1021- CIRCLECON – KNOWING CIRCULAR ECONOMY IN BLACK SEA BASIN (Karadeniz Havzasinda Döngüsel Ekonominin Ögrenilmesi) baslikli AB projesi kapsaminda kurum bünyesinde TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’nin kurulmasi için çalismalara baslandi.

Bu kapsamda düzenlenen programda daire baskanliklarini temsilen katilan personele kurulacak sistemin içerigi hakkinda egitim verildi.

Iki gün süren egitime Samsun Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Ali Tulumen de katildi.

Burada konusma yapan Tulumen, “TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’nin kurulmasi için baslatilan çalisma belediyemize, çevre etkilerinin kontrol altina alinmasi, rekabet üstünlügü, mevzuata uyum, maliyet kontrolünün gelistirilmesi, iyi kamu – sosyal çevre iliskileri gibi avantajlar saglayacagi için çok önemsiyoruz. Egitim çalismasi bu süreç kapsaminda attigimiz adimlardan bir tanesi. Gerekli çalismalarin tamamlanmasi sonrasinda TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’nin belediyemiz bünyesinde kurulmasini planliyoruz. Egitim çalismasinin yani sira birimlerdeki çalismalarin tek tek ele alinip çevresel etkilerinin degerlendirilecegi dört günlük bir çalistay programi da Kasim ayinin ilk haftasinda gerçeklestirilecek” diye konustu.



Büyüksehir yollari yapiyor vatandasin konforu artiyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi yol sorunu olan mahallelerin ulasim sorununu sonlandiriyor. Çarsamba ilçesi Yesildere Mahallesi’nde uzun yillardir var olan yol sorunu Büyüksehir Belediyesi’nin çalismasiyla tarih oldu. Yesildere Mahallesi’nde 1300 metrelik yolu beton dökerek mahallenin ulasim esaretini de sonlandiran Büyüksehir Belediyesi kalan 3 bin 800 metrelik bölümünde çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Biz göreve geldigimizde söz verdik; ‘Yol sorunu olan mahalle kalmayacak’ diye. Bu hedefe her gün biraz daha yaklasiyoruz. Yesildere Mahallemiz de bunlardan biri. Uzun yillardir vatandaslarimiz burada sorun yasiyordu. Biz bunu görünce hemen ise koyulduk. 1300 metresini beton dökerek vatandaslarimizin esaretini sonlandirdik. Kalan bölümü de en kisa sürede tamamlayacagiz. ‘Ulasim yüzünden sikinti yasayan vatandasimiz kalmasin’ diye gece gündüz çalismaya devam ediyoruz” seklinde konustu.

Yesildere Mahalle Muhtari Ali Çelik ise, “Uzun yillardir yol sorunumuz vardi. Mustafa Demir Baskanimiza sorunu iletir iletmez harekete geçti. Sag olsun bizim sorunumuzu hemen çözdü. Insanlar yaptigi eserlerle anilir. Baskanlar degisebilir ama bu yolu yapan isim Mustafa Demir olarak anilacak hep. Neredeyse Cumhuriyet kurulduktan beri ilk betonu köyümüze Mustafa Demir döktü” ifadelerini kullandi.

Engelli oldugu için toz toprak olan mahallesinde evden disari çikamadigini anlatan Cafer Gül, “Engelim sebebiyle disari bile çikamiyordum. Yalnizca balkondan seyredebiliyordum. Çünkü yol o kadar kötüydü ki tekerlekli sandalye ile gidilmiyordu. Ama simdi çok güzel oldu. Büyüksehir Belediyesi sadece burada yol çilesini sonlandirmadi beni de özgürlügüme kavusturdu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA