Pakistan'in Eski Basbakan Khan'in Islamabad'a Yaptigi Yürüyüste Muhabir Ezilerek Öldü

Pakistan’in eski Basbakani Imran Khan’in baskent Islamabad’a baslattigi yürüyüs sirasinda bir muhabir Khan’in içinde bulundugu otobüsün altinda kalarak hayatini kaybetti. Kazanin ardindan yürüyüs durduruldu.



Pakistan’in eski Basbakani Imran Khan’in konvoyu binlerce destekçisiyle birlikte baskent Islamabad’a ilerledigi sirada bir muhabir ezilerek hayatini kaybetti. Pencap eyaletinde yer alan Sadhoke kentinde konvoyu haber yapan Kanal 5’te görevli muhabir Sadaf Naeem, Khan’in içinde bulundugu otobüsün altinda kalarak öldügü bildirildi.

Naeem’in konvoyu takip ettigi sirada konteynerin üzerinden yola düstügü ve otobüsün altindan kaldigi aktarildi. Khan yaptigi açiklamada, yürüyüsün Pencap eyaletine bagli Gujranwala Bölgesi’ndeki Kamoke’ye dogru hareket etmesi gerektigini fakat kazanin ardindan yürüyüsün durdurulacagini ifade ederek Naeem’in ailesine taziyelerini iletti.

Pakistan Basbakani Sahbaz Serif ise yaptigi açiklamada, "dinamik ve çaliskan bir muhabir" olarak nitelendirdigi Naeem’in ölümünden duydugu üzüntüyü dile getirerek, Naeem’in ailesine taziyelerini iletti.

Khan ve destekçileri Lahor’dan yola çikmisti

Khan ve destekçileri 28 Ekim’de Lahor kentinden erken seçim çagrisiyla baskent Islamabad’a dogru yola çikmisti. Konvoy nedeniyle 260 kilometrelik yol boyunca çok sayida güvenlik gücünün konuslandirilirken, konvoyun 4 Kasim’da Islamabad’a ulasmasi ve oturma eylemi yapilmasi bekleniyor.

Khan’a 5 yil siyasi yasak

Pakistan’da 10 Nisan’da Ulusal Meclis’te Khan ve hükümeti için güven oylamasi yapilmis, hükümetinin güvenoyu alamamasi üzerine Khan basbakanlik görevinden alinmisti. 11 Nisan’da ise basbakanlik görevine Sahbaz Serif seçilmisti.

Pakistan Yüksek Seçim Komisyonu ise 21 Ekim’de Khan’a yabanci ülkelerin liderlerinden ve temsilcilerinden aldigi resmi hediyeleri yasa disi bir sekilde sattigi gerekçesiyle 5 yil siyasi yasak getirmisti. Pakistan’da seçimlerin gelecek yil Ekim ayinda yapilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA