Off-Road Festivali Nefes Kesti

Kayseri’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Yesilhisar’in hem turizm anlaminda tanitimina katki saglayan hem de nefes kesen yarislara sahne olan 1’inci Off-Road Festivali basladi.

Off-Road Festivali Nefes Kesti
Akköy Baraji Havzasi’nda Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle 4x4 KAYSANOFF Adventure etiketi ile organize edilen 1’inci Off-Road Festivali’nde iki gün boyunca zorlu parkurda sürücüler büyük mücadele verdi. Festivale katilan ve yaris öncesi pilotlara seslenen Baskan Büyükkiliç, “Yesilhisar tarihi bir gün yasiyor. Cumhuriyet Bayraminizi kutluyor ve ikinci bayrami yasatan Cumhurbaskanimizin sahsinda banttan inen TOGG araci ile ilgili sevincimizi paylasiyoruz. Yesilhisar’imizin bu etkinliklerle gündemde olmasi, Soganli Vadimizin adeta hem turizm açisindan hem tarihi dokusu açisindan hem de Kapadokya’nin giris kapisi açisindan önem arz ettigini hatirlatmak istiyorum” dedi.

Denizli, Ordu, Samsun, Sivas, Trabzon ve Tokat gibi farkli illerden yaris için gelen sürücülere basarilar dileyen Büyükkiliçi “60 civarinda farkli ilden gelen bu konu ile ilgili kulüplerimizin mensuplarinin oldugunu biliyorum, her birine basarilar diliyorum. Kazasiz belasiz sonuçlanmasini temenni ediyorum. Sehrimizin, ülkemizin kiymetini bilmeliyiz. Kaymakamimiz, belediye baskanimizla el ele, Sayin Valimiz de desteklerini sürdürüyor, sizlere selamlarini iletti” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç, Yesilhisar ilçesinin önemli turizm merkezi oldugunun altini çizerek söyle konustu:

“Vadimiz bir baska güzel. Burada ayni zamanda dini eserler var, geçmis dönemde kendi özellikleri içerisinde önem arz eden kiliseler gibi eserleri hem turizme kazandirmak hem de fonksiyon yükleyerek hizmete sunma odakli çalismalari sürdürüyoruz. Soganli’daki yapmis oldugumuz düzenleme, yol çalismalarinin yani sira buraya otellerin yapilmasi yönünde Sayin kaymakamimiz ve belediye baskanimiz gayret gösteriyor. Suanda 8 balon turizmi ile ilgili firma söz konusu, her gün 5-6 balon uçuyor. Bunlarin hepsi Yesilhisar’imiz için ayri bir zenginliktir.”

Kayseri’nin ülke turizmine katki saglayacagini vurgulayan Büyükkiliç, “Bacasiz sanayi diyorlar, bu yüzden turizm çok önemli. Bu konuda Kayseri’miz, Yesilhisar’imiz bundan faydalanmali. Cumhurbaskanimizin söylemlerine göre Türkiye’mizin 44 milyar dolarlik bir turizm beklentisi var, buna bizim de tuzumuz biberimiz olsun. Bu Off-Road çalismalarinda kardeslerimize de tesekkür ediyorum, Yesilhisar’imizi senlendirdiler” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç da özel tasarlanmis yüzlerce arazi aracinin katildigi ve nefes kesen görüntülere sahne olan etkinlige katilarak, off-road tutkunlarinin heyecanina ortak oldu. Arazi aracinda pilot koltugunun yanina oturan, emniyet kemerini ve kaskini takan Baskan Büyükkiliç, aksiyon, macera ve heyecani, yarisçilarla ayni anda yasadi. Off-Road heyecanini yasayan Büyükkiliç, araçtan indikten sonra yaptigi konusmada, “Pilot Mustafa’yi tebrik ediyorum, kendimi de medeni cesaretimden dolayi tebrik ediyorum. Kazasiz belasiz geldik, yollar güvenli, off-road’cilar hiç korkmayin, Allah’in izniyle burasi çok güvenli alan. Starti verdik. Hayirli, ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Sürücüler de, “Baskanimiz starti verdi, gelecek sene daha güzel, daha iyi olacagi sözünü aldik” diyerek Baskan Büyükkiliç’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA