Konya'da Fener Alayi Coskusu

Konya’nin Beysehir ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri kapsaminda düzenlenen fener alayi yürüyüsü büyük bir coskuya sahne oldu.

Konya'da Fener Alayi Coskusu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 99. yil dönümü Beysehir ilçesinde de kutlaniyor. Kutlamalar kapsaminda aksam saatlerinde düzenlenen fener alayi yürüyüsü Atatürk anitinda basladi, Antalya Caddesi üzerinden devam eden yürüyüs göl kenarindaki festival alaninda sona erdi. Havadan da görüntülenen fener alayi yürüyüsü renkli görüntüler olusturdu. Ellerinde Türk bayragi, Atatürk posteri ve mesaleler tasiyan cosku dolu kalabalik, önlerinde Atatürk posteri tasiyan gaziler ile Beysehir Belediyesi Mehter Takimi’nin gösterileri esliginde yürüyüsü gerçeklestirdi. Gençler de ellerinde dev Türk bayragini yürüyüsün bittigi göl kenarina kadar tasidi.

Yürüyüse katilan Beysehir Kaymakami Mehmet Kemal Akpinar, festival alaninda kürsüde yaptigi konusmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yil dönümünü büyük bir cosku içerisinde kutladiklarini belirterek fener alayi yürüyüsüne katilan herkese tesekkür etti.

Etkinlikte konusmalarin ardindan mehter takimi gösterileri sunulurken, Beysehir Müftüsü Veysel Kükrek de alanda toplanan kalabalikla birlikte dua etti. Etkinlik Beysehir Gölü üzerinde gerçeklestirilen havai fisek gösterileri ile son buldu.
Kaynak: İHA