Hindistan'da Asma Köprü Çöktü Açiklamasi En Az 30 Ölü

Hindistan’in Gujarat eyaletinde üzerinde yüzlerce kisinin bulundugu asma köprünün çökmesi sonucu en az 30 kisi hayatini kaybetti.



Hindistan’in Gujarat eyaletinde yer alan Morbi kentindeki Machchhu Nehri üzerindeki asma köprü çöktü. Yerel basin çökme aninda köprüde tahminen 400’den fazla kisinin bulundugu açikladi.

Kurbanlarin götürüldügü devlet hastanesinin üst düzey yöneticisi Amit Jhala yaptigi açiklamada, "30 kisinin hayatini kaybettigini, birçogunun nehirden kurtarildigini ve bazilarinin hala kayip oldugunu dogrulayabiliriz" dedi.



Onlarca kisinin yaralandigi kazada, kaybolanlari arama çalismalari devam ediyor. Basbakanlik Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, Basbakan Narendra Modi’nin kurtarma operasyonlari için ekiplerin acil olarak seferber edilmesini istedigi belirtilerek, durumun yakindan takip edildigi ve olaydan etkilenenlere mümkün olan tüm yardimin yapilacagi ifade edildi. Çevredekiler tarafindan kaydedilen görüntülerde, insanlarin çöken köprüye tutunarak yardim çigligi attigi, bazilarinin ise suya düstügü görüldü.



Köprü 26 Ekim’de yeniden açilmisti

230 metre uzunlugundaki köprünün 19. yüzyilda Ingiliz yönetimi sirasinda insa edildigi ve 6 aylik tadilatin ardindan 26 Ekim’de yeniden kullanima açildigi belirtildi.
Kaynak: İHA