Hediye Ile Baslayan Merak Koleksiyona Dönüstü

Malatya’da yasayan 33 yasindaki Akin Bilal Akkoç’un hediye edilen bir duvar halisiyla baslayan hali meraki koleksiyona dönüstü. Genç koleksiyoncu, 16 yilda olusturdugu 200’den fazla eski duvar halilarin bulundugu koleksiyona gözü gibi bakiyor.

Hediye Ile Baslayan Merak Koleksiyona Dönüstü
Battalgazi ilçesinde yasayan 33 yasindaki Akin Bilal Akkoç’un bir arkadasi tarafindan hediye edilen hali ile baslayan duvar halisi meraki zamanla koleksiyona dönüstü. Genç koleksiyoncu, 16 yilda olusturdugu 200’den fazla eski duvar halisinin bulundugu koleksiyona gözü gibi bakiyor. Evindeki bir odada muhafaza ettigi halilarin büyük bir kismini kirsal bölgelerde topladigini kaydeden Akkoç, koleksiyonunda özellikle yipranmamis halilara yer verdigini söyledi.

Fiyat araligi 300 TL ila 6 bin TL araliginda degisen halilarin talebe göre sinema ve dizi çekimlerinde dekor olarakta degerlendirildigini belirten Akkoç, ”Yaklasik 16 yildir duvar halilari biriktiriyorum. Bir arkadasimin hediye ettigi hali ile basladi merakim. Evimin iki odasini halilara ayirdim. 200’ün üzerinde duvar halisi elimde mevcut” dedi.

1960 ila 70’li yillara ait Italyan menseli halilarin artik üretiminin yapilmadigini kaydeden Akkoç, “Halilarin geneli Italyan ve üretimi yapilmayan halilar. Özellikle sandikta unutulmus, zamaninda kullanilmamis halilar. Artik köylerde de bulunmuyor. Halilara ilgi çok fazla” diye konustu.

Kaynak: İHA