Cumhuriyetin 99. Yili Kagithane'de Coskuyla Kutlandi

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami tüm yurtta oldugu gibi Kagithane’de de kutlamalarla gerçeklesti. Kutlamalarin 29 Ekim günü ilk adresi Kagithane Meydani’ydi. Etkinlikler, Kagithane’de Atatürk Aniti’na çelenklerin konulmasiyla basladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden törene ilgi yogundu.

Cumhuriyetin 99. Yili Kagithane'de Coskuyla Kutlandi


Kagithane Meydani’nda gerçeklesen törene Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, Ilçe Kaymakami Tahir Sahin, kuvvet komutanlari, mülki erkan, sehit yakinlari ve gaziler, STK temsilcileri, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

Meydan’daki kutlamalarin ardindan Kaymakamlik’ta düzenlenen tebrik törenine geçildi. Gün boyu süren kutlamalar kapsaminda ilçedeki okullar da bir dizi program tertipledi. Kagithane Belediyesi’ne ait Yahya Kemal Spor Tesisi’nde ögrenciler; siir, folklör, tiyatro ve gösterilerden olusan programlarini katilimcilara sergiledi.

Cumhuriyet Bayrami coskusu Ferhat Göçer konseriyle doruga çikti

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle ilçedeki kutlamalar bir gün öncesinde basladi.

28 Ekim aksami Hasbahçe’de gerçeklestirilen konserde sevilen sanatçi Ferhat Göçer sahne aldi. Sanatçi en sevilen Saril Bana, Yillarim Gitti, Unutmus Çoktan, Yastayim, Kizim gibi sarkilarini Kagithaneliler için söyledi.

Alani dolduran binlerce Kagithaneli sarkilara hep bir agizdan eslik ederken; bayrak kareografisi ve isik gösterisiyle Cumhuriyet Bayrami coskusu doruga ulasti. Binlerce vatandas ellerinde Türk Bayraklari ile Cumhuriyet’in 99. yilina yakisir bir atmosfer olusturdu.

Konserin sonunda Kagithanelilere seslenen Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, ’’Su an buradaki birlik ve beraberligi ilelebet sürdürecegiz. Daha nice bayramlari hep birlikte kutlamayi diliyorum. Cumhuriyet’imizin 99. yilinda basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere silah arkadaslarini ve sehitlerimizi rahmetle, minnetle aniyorum. Vatani ugruna canlarini ortaya koyan gazilerimize sükranlarimi sunuyor, her birine ayri ayri sifalar diliyorum. Su an burada sizlerle birlikte bugüne yakisir bir kutlama düzenledik. Sanatçimiz Ferhat Göçer’e bu gece bizlerle birlikte oldugu için tesekkür ediyorum.’’ dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan ’Türkiye Yüzyili’ vizyon belgesi hakkinda konusan Baskan Öztekin, ’’ Cumhurbaskanimiz ’Türkiye Yüzyili’ vizyon belgesini açikladi.

Bizler de tanitim toplantisina katilmak üzere bugün Ankara’daydik. Seneye cumhuriyetimizin 100. yilini kutlarken gelecek yüz yilin da kalkinma planini simdiden olusturuyoruz. Cumhurbaskani’miz, kendi içinde pek çok merhaleyi ve mücadeleyi barindiran yeni bir döneme adim attigimizi bildirdi. Barisin yüzyili, basarinin yüzyili, bilimin yüzyili, degerlerin yüzyili, gücün yüzyili gibi toplam 16 baslikta; Türkiye’yi bir asir sonrasina hazirlayacak büyük ilkeler isiginda dev projeleri hep birlikte insa edecegiz. Emegimiz ve gayretlerimizle gelecek nesillere bugünden çok daha güzel bir ülke miras birakacagiz. Cumhurbaskani’miza bu vesileyle ülkemize kattigi eserler ve ’Türkiye Yüzyili’ vizyonu için tesekkür ediyorum. Ülkemiz yarinlarina emin adimlarla ilerlerken; bizler de sizlerden aldigimiz güç ve sevgi ile Kagithane’mizi gelecege hazirliyoruz. Egitimden sagliga, altyapidan çevreye her alanda sizlere sözünü verdigimiz 53 projemizin bugüne kadar %90’ini tamamladik. Bu aksam oldugu gibi bu birliktelikle insallah hem ülkemizi, hem sehirlerimizi gelecek asrin dünyasina hazir hale getirecegiz’’ dedi.

Kaynak: İHA