CHP Lideri Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Acilarimizi Kalbimize Gömdük Ama Büyük Acilar Yasamak Istemiyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Cumhuriyetin 99’uncu yilini kutluyoruz. 99 yilin tarihine baktiginizda aci olaylarla karsilastik. Darbelerle karsilastik, basbakanlar, bakanlar idam edildi. Gencecik, filiz gibi evlatlarimiz sagdan soldan idam edildi. Simdi bir yeni bir yüzyila hazirlik yapmak zorundayiz. Acilari kalbimiz gömdük ama büyük acilar yasamak istemiyoruz” dedi.



CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Yenimahalle Belediyesi’nin düzenledigi Cumhuriyet Akademisi Temel Atma Töreni’ne katildi.

Kiliçdaroglu’na Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ve Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar eslik etti. Türkiye’nin tarihinde aci dolu zamanlar oldugunu ifade eden Kiliçdaroglu, “Cumhuriyetin 99’uncu yilini kutluyoruz. 99 yilin tarihine baktiginizda aci olaylarla karsilastik. Darbelerle karsilastik, basbakanlar, bakanlar idam edildi. Gencecik, filiz gibi evlatlarimiz sagdan soldan idam edildi. Simdi bir yeni bir yüzyila hazirlik yapmak zorundayiz. Acilari kalbimiz gömdük ama büyük acilar yasamak istemiyoruz. Beraber Türkiye’yi aydinliga çikartmak istiyoruz. Çünkü fazilettir, cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, demokrasidir, insan haklaridir, adalettir, hukuktur. Cumhuriyeti böyle degerlendirmemiz lazim. Cumhuriyeti Allah’in izni ve sizlerin oylari ile 100’üncü yilinda demokrasi ile taçlandiracagiz” diye konustu.



“Mutlaka sandiga gidin”

Gençlere seslenerek seçimde oy kullanmalarini isteyen Kiliçdaroglu, “Gazi Mustafa Kemal’in size biraktigi bir miras var. Türkiye’yi size emanet etti. Bu emanetin hakkini teslim etmek zorundasiniz. Önümüzde seçimler olacak, sandik gelecek oy kullanmaya gideceksiniz. Sakin ‘bir oyla bir sey olmaz’ demeyin. Mutlaka sandiga gidin elinizi vicdaniniza koyun ve oyunuzu öyle kullanin. Demokrasiden yana, insan haklarindan yana, özgürlüklerden yana, herkesin huzur içinde yasadigi bir Türkiye’den yana oyunuzu kullanin” dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a seslenen Kiliçdaroglu, Erdogan’i bir kere daha bir televizyon kanalinda karsilikli olarak tartismaya davet etti.
Kaynak: İHA