Bakan Kirisci, Sanliurfa'da Tarim Sektörü Temsilcileriyle Bulustu

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Ziraat Bankasi tarafindan çiftçilere verilen 100 bin liralik limitli faizsiz kredi limitinin 200 bin liraya çikarildigini söyledi.

Bakan Kirisci, Sanliurfa'da Tarim Sektörü Temsilcileriyle Bulustu
Bakan Kirisci, kentteki temaslari çerçevesinde Sanliurfa Valisi Salih Ayhan ve Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’ü ziyaret ederek, kentte yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi. Daha sonra valilikte düzenlenen Tarim Sektörü Temsilcileri Toplantisi’na katilan Bakan Kirisci, çiftçilerin mazot ve gübre destegini artik 6 ay önce alma imkani buldugunu belirterek, "Ziraat Bankasi’nin üreticilerimize kullandirdigi 100 bin lira limitli faizsiz kredinin limitini 200 bin liraya, 200 bin liralik kredinin de yine 100 bin liralik kismini üreticilerimizin kartina sadece mazot ve gübre aliminda kullanacagi sekilde ayni olarak yüklemis olacagiz. Bu da bir dönüsüm degil midir” dedi.

Kirisci, Çiftçi Kayit Sistemi’ni (ÇKS) elektronik ortama tasiyacaklarini belirttiklerini hatirlatarak, 1 Ekim itibariyla bu uygulamanin basladigini söyledi.

Artik üreticilerin ÇKS ile ilgili baslangiç islemlerini Tarim ve Orman Il ve Ilçe müdürlüklerinde veya ilgili birimlerde degil evlerinde bilgisayar ve e-Devlet uygulamasina girebilecekleri her yerden yapabileceklerini anlatti. Kirisci, "Su anda 59 bin 791 çiftçimiz bugün itibariyla e-Devlet’e giris yapti. Bu gerçekten müthis bir ilgi” ifadelerini kullandi.

Toplanti daha sonra basina kapali devam etti.
Kaynak: İHA