Mezitli'de '99. Yilda 99 Zeybek' Gösterisi
Cumhuriyetin 99. yildönümü dolayisiyla Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi is birliginde ’99. yilda 99 zeybek’ gösterisi yapildi.

Sanat Çarsisi bahçesine dikilmis olan Türk bayragini bir kisinin sökmeye çalismasi ve çevrede bulunanlarin buna izin vermeyerek bayragi yerine dikmesiyle baslayan gösteride, 99 oyuncu ’zeybek’ oyununu oynadi. Folklor egitmenleri Ömer Özsin ve Süleyman Uysal tarafindan iki haftalik bir süreçte kurs alarak hünerlerini basariyla ortaya koyan zeybek ekibi, izleyenler tarafindan da alkislarla ödüllendirildi.
Cumhuriyet coskunu her alanda kutlamaya özen gösterdiklerini söyleyen Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, “Çok iyi biliyoruz ki cumhuriyet, yasam günesimiz, gelecegimizin güvencesi, bizim yönetim ufkumuz ve aydinligimizdir. Atatürk bu kutsal armagani gençlerimize hediye etmis olsa da cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve yüceltmek hepimizin onur, insanlik ve yurttaslik görevidir. Türk gençligi onun kosusunu sonsuza degin sürdürecek, Atatürk’ün emanetini yasatacaktir" dedi.
