Havadan Denetlenen Kuzey Marmara'da Kurallara Uymayan Sürücülere Göz Açtirilmadi

Istanbul ile Anadolu arasindaki önemli ulasim güzergahlarindan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli kismi, jandarma trafik ekipleri tarafindan hem havadan hem de karadan denetlendi. Kurallara uymayan sürücülere cezai islem uygulandi, ekipler 3 araci trafikten men etti.

Havadan Denetlenen Kuzey Marmara'da Kurallara Uymayan Sürücülere Göz Açtirilmadi
TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun yükünü önemli ölçüde azaltan Kuzey Marmara Otoyolu, Kocaeli Il Jandarma Komutanligi trafik ekipleri tarafindan hem karadan hem de helikopterle havadan denetleniyor. Trafikte yasanabilecek olumsuzluklari en aza indirmek, trafik kazalarini önlemek ve kural ihlali yapan sürücüleri tespit etmek için yapilan uygulamada; sürücülerin otoyolu tehlikeye atacak sekilde durmalari, serit ihlalleri gibi trafikte risk teskil edebilecek durumlar kontrol edildi. Denetim, Trafik Sube Müdürü Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Burhan Bedir, Otoyol Kisim Komutani Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Sedat Sahin ve Otoyol Tim komutanlarinin katilimiyla gerçeklesti. Trafik akisi denetim boyunca havadan kontrol edilirken sakincali görülen durumlar, yol üzerinde bulunan kontrol noktalarindaki ekiplere anlik bildirildi.

Kocaeli geçisinde kural ihlali yapan sürücülere ekipler tarafindan cezai islemler uygulandi. 374 araç kontrol edilirken 11 sürücüye 6 bin 771 TL para cezasi verildi, 3 araç trafikten men edildi.
Kaynak: İHA