Türkiye'nin Tüm Yöresel Lezzetleri Üsküdar'da Bulustu

Üsküdar Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Yöresel Günler Festivali’ Harem’de basladi. Anadolu’nun farkli lezzetlerinin yer aldigi festivalde, vatandaslar birçok sehrin yöresel lezzetlerini tatti. Edirne’den Kars’a kadar Türkiye’nin farkli bölgelerindeki mutfaklarin demirbasi olan yöresel lezzetler, Harem Meydani’nda gerçeklesecek Yöresel Lezzetler Festivali’nde sergileniyor. Renkli görüntülere ve essiz lezzetlere sahne olan festival 5 gün boyunca ziyaretçilerini agirlayacak.

Türkiye'nin Tüm Yöresel Lezzetleri Üsküdar'da Bulustu


Üsküdar Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen ‘Yöresel Günler Festivali’ Harem meydaninda basladi.

Üsküdar Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanindaki yöresel lezzetlerin damga vuracagi bir festivale imza atiyor. Edirne’den Kars’a kadar Türkiye’nin farkli bölgelerindeki mutfaklarin demirbasi olan yöresel lezzetler, Harem Meydani’nda kurulan alanda Yöresel Lezzetler Festivali’nde sergileniyor. 81 ilin yöresel lezzetleri Istanbullulara sunulurken yerel sanatçilar da konserleriyle bu lezzetlere eslik edecek. Katilimin ücretsiz oldugu festival sira disi sunumlari ve ikramlariyla oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen stantlari dolasarak yöresel lezzetlerin tadimini yapti. Harem Meydaninda kurulan alan 5 gün boyunca Istanbullulari misafir edecek.

“Anadolu’nun bereketinin kokusuyla deniz kokusu birbirine karisti”

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, "Bugün Üsküdar’da Türkiye’yi ve Anadolu’yu yasiyoruz. Inanilmaz güzellik, bereket, cosku ve lezzet var. Tüm Türkiye’nin tadi Harem’de bulustu. Türkiye’nin tadi diyoruz ve burada 81 ilimizden her yörenin yöresel ürünleri, topraktan çikan ürünleri alarak burada vatandaslarimiza sundular. Her ilimizin yöresel ürünleri burada. Harem’de, Anadolu’nun bereketinin kokusuyla deniz kokusu birbirine karisti. Hayirli olsun diyoruz, bütün hemserilerimize tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA